Kjøp & Hent  - Kjøp på nett og hent i varehuset. Biltema Appen  - 19 000 produkter rett i lomma! Mitt Biltema  - Få kvitteringene dine digitalt Biltema Bedrift  - Logg inn

Litiumbatterier

Hos Biltema har vi et stort utvalg av litiumbatterier i forskjellige størrelser til forskjellige oppgaver. Du finner utvalget på denne siden, der du kan klikke deg videre til produktsidene for de forskjellige batteriene. Her kan du lese mer om batteriene, kontrollere lagerstatus og bestille dem på nett.

Gode grunner til å kjøpe litiumbatterier

Litiumbatterier er effektive og miljøvennlige batterier som blant annet kjennetegnes av lav vekt, lite selvutladning når de ikke er i bruk (selv om vinteren), lengre levetid, bedre startegenskaper og mye annet. På den måte skiller litiumbatterier seg positivt fra tradisjonelle batterier.
Flere av litiumbatteriene du kan kjøpe hos Biltema, har ladeindikator, og de er naturligvis både syre- og lekkasjesikre. Hvis du kombinerer det med de lave prisene våre, blir listen over gode grunner til å kjøpe litiumbatteri ganske lang.

Hvis du vil vite mer om hvert enkelt batteri, kan du med fordel lese håndbøkene og de andre dokumentene som er vedlagt, og som kan lastes ned fra produktsidene for de forskjellige batteriene. Her finner du vanligvis all informasjonen du trenger hvis du er interessert i batteriets tekniske egenskaper.

Effektive og holdbare litiumbatterier for gressklippere, scootere med mer.

Litiumbatterier er vanligvis det beste valget hvis du trenger et nytt startbatteri til gressklipperen, elmopeden/sparkesykkelen eller motorsykkelen din. Derfor har vi også et stort utvalg av effektive og holdbare batterier for disse maskinene og kjøretøyene.

Hvis du vil være sikker på at litiumbatteriet du kjøper, passer til motorsykkelen, elmopeden/elsparkesykkelen eller gressklipperen din, kan du alltid lese mer på batteriets produktside. Her finner du ofte en oversikt over modellene som batteriet er kompatibelt med – noe som gjør det enklere å søke.
Met et litiumbatteri er gressklipperen, elmopeden/elsparkesykkelen eller motorsykkelen raskt klar til bruk igjen, slik at du kan fortsette å klippe gresset eller ta koselige turer med det tohjulte kjøretøyet.

Verdt å vite om litiumbatterier i kjøretøy

Litiumbatterier holder på kapasiteten sin i temperaturer mellom 5 og 45 °C . Ved –10 °C mister litiumbatterier store deler av effekten. I vårt nordiske klima er det derfor ikke praktisk å bruke litiumbatterier i personbiler. Men litiumbatterier kan med fordel erstatte blybatterier i kjøretøy og maskiner som brukes i den varmere tiden av året, for eksempel gressklippere. 

Slik angir Biltema kapasiteten for litiumbatterier

For å beskrive hvilken kapasitet litiumbatteriet har i plussgrader, angir Biltema både målt antall amperetimer (Ah) og det faktiske antallet Ah etter testing ved riktig brukstemperatur. Dette kalles vanligvis EqPb eller «Equals Lead acid battery».
For eksempel angir vi kapasiteten for ett batteri som 2,4 Ah (6 Ah). Når EqPb er 6 Ah, kan batteriet erstatte et blybatteri med 6 Ah.

Biltema har valgt å beskrive kapasiteten til litiumbatterier på denne måten fordi det per i dag ikke finnes en fast teststandard for MC-batterier av litiumtypen, siden de testes på samme måte som blybatterier, altså ved –18 °C. Den lave testtemperaturen gir feilaktig lav verdi som ikke kan brukes når man skal velge erstatning for et blybatteri.

Resirkuler batteriet ditt

Brukte kjøretøybatterier av litiumtypen er farlig avfall, og derfor skal de leveres til en miljøstasjon eller til stedet der du kjøper det nye batteriet, slik at de kan resirkuleres på riktig måte.
Før du resirkulerer batteriene dine, anbefaler vi at du undersøker reglene og retningslinjene for resirkulering av avfall der du er. 

Dear customer. You are using an old and outdated browser. Please upgrade in order to get best possible experience.