Vindusviskere

Riper og steinsprut på frontruten sliter kontinuerlig på vindusviskernes gummikant. Det gjør at vindusviskernes egenskaper og funksjon blir dårligere over tid, slik at du får dårligere sikt. For din og dine passasjerers sikkerhet er det derfor viktig å bytte vindusviskere ofte.

Det er enkelt å bytte vindusviskere. Se filmene våre for å finne ut hvordan du gjør det.

Å bytte vindusviskere ofte er en billig livsforsikring

Biltema har forskjellige typer vindusviskere, alt fra litt enklere modeller til modeller av høy kvalitet. Et eksempel er vårt Ultrablade-blad, som former seg etter frontruten for best mulig resultat. Hvilke vindusviskere som passer best, avhenger av hvilken bilmodell du har. Ved hjelp av vårt registreringsnummersøk finner du enkelt ut hvilke vindusviskere som passer til bilen din.

Biltema tipser

  • Ikke bruk vindusviskerne til å fjerne is og snø fra frontruten. Da kan gummikanten på vindusviskerne skades.
  • Bruk de-icer for å effektivt fjerne is og snø fra frontruten før du begynner å bruke vindusviskerne.
  • Hvis vindusviskerne etterlater striper av vann, kan det være lurt å forsøke å rengjøre gummikanten med en fuktig klut før du bytter vindusviskerne.
  • En tommelfingerregel er å bytte vindusviskere en gang om våren og en gang om høsten. Det er naturligvis helt avhengig av hvor mye du kjører, og hvilket klima vindusviskerne utsettes for. De kan fint vare i ca. 1 år.
  • Hvis du må bytte frontrute, bør du også bytte vindusviskere. De gamle vindusviskerne kan ripe opp den nye frontruten.
  • Enkelte bilmodeller har spoiler på de originale vindusviskerne. Spoileren bidrar til å presse bladet mot frontruten, slik at luftmotstanden blir mindre.
168 Treff