Kjøp & Hent  - Kjøp på nett og hent i varehuset. Biltema Appen  - 19000 produkter rett i lomma! Mitt Biltema  - Få kvitteringene dine digitalt Biltema Bedrift  - Logg inn

Flytsparkel

På denne siden finner du vår flytsparkel for innendørs bruk. Den kan du bruke når du skal jevne ut underlaget før du legger gulv. 

Flytsparkel for våtrom er en type sementblanding og kan noen ganger også gå under navnet utjevningsmasse, gulvutjevning eller gulvsparkel. Flytende sparkel som du bruker i våtrommet kjøper du i pulverform, og blander deretter med vann. I våtrommet ditt bør flytsparkelet overflatebehandles med vanntett membran før du legger keramiske fliser.

Flytsparkel før fliser på våtrom

Drømmer du om et nytt flisgulv på badet eller vaskerommet? Kanskje med behagelig gulvvarme også? Før du legger flisene, må et grundig arbeid med flytsparkel først utføres, som er massen som ligger under flisene og som jevner ut undergulvet. Selve flytsparkelet er ikke vanntett, men krever at du supplerer med et vanntett lag for å holde det vanntett. Flytsparkel alene skal ikke ses på som en ferdig gulvflate, men du bør legge et passende gulv på toppen.

Flytsparkel med fall i våtrom

I våtrommet ditt, for eksempel bad og vaskerom, er det viktig at vannet som havner på gulvet kan komme til sluket. Derfor er det viktig at du flytsparkler gulvet med fall, før du legger fliser.

Forberedelser til flytsparkling

Før du begynner å flytsparkle, må du alltid rengjøre gulvet grundig for støv, fett og annet smuss som kan forhindre at flytsparkelet fester seg. Bruk deretter en primer for bedre vedheft. Bland flytsparkelet med riktig mengde vann. Vi anbefaler at du bruker kantbånd mot veggen.

Slik blander du flytsparkel

  1. Bland pulveret med vann og rør med omrører i ca 3 minutter, til en flytende og jevn masse.
  2. La stå i 3 minutter og bland deretter i ytterligere 30 sekunder.
  3. Hell massen på gulvet og jevn deretter med en piggrull eller stålsparkel.