Kjøp & Hent  - Kjøp på nett og hent i varehuset. Biltema Appen  - 19 000 produkter rett i lomma! Mitt Biltema  - Få kvitteringene dine digitalt Biltema Bedrift  - Logg inn

Takrennesystem

Beskytt din husfasade mot regnvann og fukt med et effektivt takrennesystem.
I vårt utvalg av takrenneprodukter finner du blant annet nedløpsrør, takrenner, utløp, utkastere, rensetrakter og løvbeskyttelse for takrennen.

Du monterer enkelt sammen vårt takrennesystem med hjelp av bruksanvisningen som også inneholder en monteringsguide.

Last ned bruksanvisning

For mer informasjon om hvordan du skal gå tilveie når du skal kjøpe og montere vårt takrennesystem, så kan du lese mer i artikkelen
"Slik monterer du takrenner"

Les artikkelen her

Ofte stilte spørsmål om takrennesystem

Hvorfor trenger jeg takrenner?

Vi bor i et klima med en god del nedbør. For at regnet ikke skal ødelegge fasade eller grunnmur, og for å unngå fuktskader er det nødvendig å kunne lede vannet dit man vil ha det. 

Hvor ofte må takrennesystemet skiftes ut?

Det avhenger av hvilket materiale det er laget av, hvordan værforholdene er der du bor og hvor ofte du renser dine takrenner. Du bør skifte ut deler som f.eks. takrenner, rennekroker og nedløpsrør hvis du oppdager en lekkasje eller rustdannelse.

Hvordan renser jeg takrennene?

Gjennom å vaske rennene og rense de regelmessig for løv, barnåler og smuss. 
På høsten er det spesielt viktig å ta bort blader som detter ned fra trærne, for om rennene blir tette kan vannet flomme over og gi husskader som er svært dyre å reparere. 

Hvordan regner jeg ut hvilket takrennesystem jeg trenger?

Det pleier ofte å holde med at du måler overflaten på taket, gjennom å gange lengden på takrennen med lengden på gavlen på huset. Vårt takrennesystem er dimensjonert for å håndtere vann fra en takoverflate på inntil 125 kvm pr. nedløpsrør, når vinkelen på taket er maks. 45 grader. Takrennesystemet kan håndtere de fleste eneboliger og også mindre eiendommer. Du trenger et nedløpsrør for hver tiende meter. Er taket lenger enn ti meter, trenger du derfor mer enn ett nedløpsrør. 

Hvor mye fall skal takrennen ha?

Takrennen skal ha et fall på 3-5 mm per meter langs takfoten. 

Dear customer. You are using an old and outdated browser. Please upgrade in order to get best possible experience.