God sikt trenger ikke koste skjorta

God sikt trenger ikke koste skjorta

Søk etter viskere til din bil her

Gode vindusviskere er alfa omega. Dessverre er det slik at mange venter altfor lenge med å bytte ut slitne viskerblader. En tommelfingerregel her er at man bør bytte vindusviskere minst én gang i året. Men en Biltema-undersøkelse viser at seks av ti bytter sjeldnere enn dette.

Hvorfor? For mange dreier det seg nok rett og slett om at man ikke husker å gjøre det, eventuelt at man skyver jobben foran seg (og foran seg). Noen tenker også på prisen. Det kan være kostbart å skifte viskerblader, særlig hvis man får et bilverksted til å gjøre det.

Uansett grunn: Dette handler om både sikkerhet og kjørekomfort. Tilstanden på gummibladene avgjør hvor bra vindusviskerne gjør jobben sin. Dårlig gummi på disse gir fører til dårligere sikt, noe som igjen øker risikoen for ulykker. Du risikerer også å ripe opp frontruta, og  i verste fall å få et forelegg.

Ikke vanskelig

Tilbake til prisen: Heldigvis trenger ikke nye vindusviskere å koste veldig mye. På dette området gjenspeiler ikke nødvendigvis pris kvaliteten. Er det nødvendig å betale flere hundre kroner for nye vindusviskere? Svaret er nei. Gode vindusviskere trenger faktisk ikke være dyre. Det er kvaliteten og ikke nødvendigvis prisen som teller. En NAF-test fra 2015 ga for eksempel Biltemas «Clear Vision-serie» til 140 kroner paret bedre karakter og «mer for pengene» enn de som kostet over tre ganger mer.

Biltema har viskerblad med innebygget spoiler som gir optimalt trykk over ruten, uansett hastighet. Flatblade-design gir lavt lydnivå. Og hvis du gruer deg til selve jobben? Her er det universaladapter for de fleste vindusviskerarmer.

Apropos det siste. Alt man ikke gjør så ofte, kan fort virke vanskelig. Men det er ikke komplisert å skifte viskerblader selv. Ta gjerne en titt på hvordan de gamle viskerbladene er montert, før du tar dem av. Da gir det seg gjerne selv hvordan du skal feste de nye.

Bruk penger på noe hyggeligere

Når jobben er gjort, bør du også sjekke spylerdysene. Sender de vindusspylervæsken dit du ønsker det? Og er trykket bra? Justeringsverktøy for spylerdysene koster bare noen ti-kroner og gjør at du enkelt både justerer og renser vindusspyler-munnstykket. Smart!

Biltema har også et solid utvalg i vindusspylepumper og – slanger. Her kan det virkelig være penger å spare!

Nå på høsten er det også lurt å ta en skikkelig runde med vindusvask. Det gjelder både innvendig og utvendig. Få bort film og andre ting som kan gi refleks og dårligere sikt.

Rain-repellent danner en vann- og smussavvisende glassflate. Etter behandling perler regnvannet seg på ruten, noe som gir stor siktforbedring ved kjøring i dårlig vær. Dette forhindrer også isen å sette seg på ruta når den tiden kommer.

Husk også å fylle på med vindusspylervæske nå. Her kan du velge mellom konsentrat, eller ferdig utblandet spylervæske. Dette er et produkt hvor prisene varierer enormt. Du kan betale dyrt på en bensinstasjon eller du kan kjøpe på Biltema – og spare penger. De pengene kan du heller bruke på noe hyggelig.

PS: Er du en av dem som synes lysene på bilen er litt for svake? Da kan ekstralys gjøre en stor forskjell. De siste årene har fjernlysramper med LED-lys kommet for fullt. De er kompakte, ser bra ut, er enkle om montere – og gir deg betydelig bedre lys på bilen. Verdt å vurdere.

Søk etter viskere til din bil her