Kjøper nytt julepynt hver år

Kjøper nytt julepynt hver år

For de fleste handler julen om tradisjoner, og mange bruker den samme julepynten år etter år, men likevel så kjøper de aller fleste noe nytt til juletreet hvert år. Biltema merker økt pågang allerede i Oktober, og det tar seg gradvis opp når det nærmer seg pynting av juletreet.

I magasiner og interiørbladet ser vi ofte en dempet versjon av julepynttradisjonen, der hvitt og naturprodukter står i sentrum. For mange handler ikke jula om å pynte så lite som mulig, men det skal være rødt, glitrende og mye. På toppen av juletreet dominerer julestjernen eller spir. 

Småbarnsfamilier er en stor andel av de som kjøper nytt julepynt hvert år. Eldre julekuler er produsert i glass, og med små barn har de lett for å knuse. Alternativet er julekuler i plast, som tåler å gå i gulvet uten at de ødelegges. Det ser så ekte ut at det er vanskelig å oppdage at det er av plast.  

Plasttrær, et rimelig alternativ

Plasttrær har blitt bedre og har fått et bedre rykte med årene. Samtidig er det mye penger å spare, da en edelgran fort kan koste det samme som et plastjuletre. I tillegg slipper man det evigvarende barnåldrysset. På ti år vil edelgran til jul ha belastet familiebudsjettet rundt 700 kroner, mens et plasttre gjør nytten år etter år.