55 år med lave priser

"

Året er 1963. The Beatles utgir sitt første album, og John F. Kennedy er president i USA. Biltemas grunnlegger Sten-Åke Lindholm stiller seg selv et spørsmål: Hvorfor er bilreservedeler og biltilbehør så dyrt?

Som følge av dette ble Biltema grunnlagt i et lite kjellerlokale på Vistvägen i Linköping. Etter noen år ble postordrevirksomheten utvidet med en liten butikk, også den i samme kjelleren. Strategien gikk ut på å kjøpe direkte fra produsent og Biltema begynte å oppsøke produsenter av flere forskjellige produkter. På slutten av 70-tallet begynte Biltema å bygge opp strategiske innkjøpskontorer verden over, og i dag har vi innkjøpskontorer i flere land i Europa og Asia. 

Allerede i 1983 åpnet Biltema i Norge, og i 1986 var virksomheten også i gang i Finland. Siden da har Biltema vokst seg sterkere og sterkere i hele Norden og i dag har vi omkring 140 varehus i de fire nordiske landene. 

Sten-Åkes store tekniske interesse har ført til at mange av produsentene har lyttet til de krav og innspill som Biltema har kommet med i løpet av årene. Det har i stor grad påvirket at kvaliteten produktene har overgått datidens standard, og har siden blitt standard hos flere kjente merkevarer. 

Tidslinje

"