Kjøp & Hent  - Kjøp på nett og hent i varehuset. Biltema Appen  - 19000 produkter rett i lomma! Mitt Biltema  - Få kvitteringene dine digitalt Biltema Bedrift  - Logg inn

Bassenger for lek og avkobling

Kjøpeguide basseng – avkjølende bad for hele familien

Hadde det ikke vært deilig å kunne gå ut i hagen og ta et avkjølende bad på en varm sommerdag, eller kanskje et glovarmt spabad på en kald vinterdag? Det kan du gjøre med et frittstående basseng eller et spabad fra Biltema. I denne guiden hjelper vi deg med å finne riktig basseng for dine behov.

Hvor stort skal bassenget være?

En forutsetning for at du skal kunne velge riktig basseng, er at du vet hvor det skal stå. Hvor bassenget skal stå bestemmer hvor stort basseng du kan kjøpe. For eksempel krever en liten hage et mindre basseng. Når du velger størrelse, bør du også tenke på hvor mange som skal bade i bassenget samtidig. Jo flere som skal være i bassenget samtidig, desto større basseng trenger du. Det er ikke spesielt koselig å sitte som sild i tønne i et lite basseng.

Hvor dypt skal bassenget være?

Bassengets dybde er et viktig aspekt, siden det avgjør hvordan det kan brukes og hvor trygt det er for barn. I et familiebasseng vil både voksne og barn kunne bade og leke. Derfor bør ikke vannstanden være for høy. En dybde på rundt 110 centimeter er vanligvis perfekt for hele familien. Hvis det først og fremst er mindre barn som skal bruke bassenget, bør dybden naturligvis tilpasses til dem. Husk at små barn alltid skal være under tilsyn når de bader.

Bad året rundt i et spabad

Hvis du eller familien vil bade utendørs hele året, trenger dere et spabad. Spabadet kan varme vannet opp til 40 °C, og pumpen har frostsikring, slik at dere kan pakke opp badet og bade utendørs selv i de kalde månedene.

Husk å kjøpe bassengtilbehør

For å gjøre det enkelt å gå inn og ut av bassenget anbefaler vi at du kjøper en badestige som plasseres over bassengkanten. I tillegg til en bassengstige kan det også være lurt å utstyre bassenget med et bassengtrekk. Bassengtrekk er viktig for sikkerheten, slik at du unngår at barn eller dyr faller i bassenget når det ikke er i bruk. Du finner også bakkebeskyttelse, bassengvarmere, bassengtermometre og sandfiltre hos oss.

Hold bassenget rent med bassengpleieprodukter

Det er viktig at du sørger for riktig pH-verdi i bassenget ditt – delvis for hudens og øynenes skyld, men også for at kloret og utstyret skal fungere så effektivt som mulig. Hos oss kan du blant annet kjøpe klortabletter, teststrimler og en doseringsflottør. Da holder bassengvannet seg friskere lenger.

Vanlige spørsmål om basseng

Hvor lang tid tar det å fylle et basseng?

Det kommer an på hvor mye vann det skal fylles med. En hageslange fyller vanligvis et basseng med cirka to kubikkmeter vann per time.

Hvilket basseng bør jeg kjøpe?

Kjøp et basseng som passer der det skal stå, har plass til det antall personer som skal bade samtidig, og som har den dybden du vil ha. Les vår kjøpeguide for å velge det perfekte bassenget.

Må jeg bruke bassengtrekk?

Hvis bassenget er dypere enn 0,2 meter, er det lovpålagt med sikring, slik at ingen kan falle i det.

Kan jeg tømme bassenget i hagen?

Små barnebasseng kan tømmes i hagen, forutsatt at vannet ikke er tilsatt kjemikalier. Større basseng skal tømmes i et avløp.