Slik velger du det perfekte bassenget

Når sommervarmen melder seg på varme sommerdager, er det perfekt å ha et basseng i hagen. Mange drømmer om et eget basseng, men føler at det er vanskelig å velge riktig. Det finnes bassenger i veldig mange varianter, og heldigvis trenger det ikke å koste skjorta.

Med et frittstående basseng fra Biltema kan du gjøre nettopp det – realisere drømmen. Vi har basseng som passer både ute i hagen og på terrassen – for hele familien, for barna eller kanskje bare for deg og kjæresten din.

Men hvordan velger jeg det perfekte bassenget for meg?

Det finnes ikke noe riktig eller galt når du velger størrelse på bassenget. Ta utgangspunkt i det som passer best for dine forutsetninger og behov. Når du velger hvor stort basseng du skal ha, er det lurt å ta utgangspunkt i følgende forutsetninger: formålet med bassenget, forutsetningene i hagen samt bassengets dybde.

Velg størrelse på bassenget etter behov og forutsetninger

Når du velger størrelse, bør du tenke gjennom hvordan bassenget skal brukes og hvor mange som skal bade i det samtidig. Skal det være et sted for avkobling med noen få venner eller familie, eller skal det være plass til mange samtidig og ha rom for plasking og lek? Vil du ha et basseng med sitteplasser, eller skal det i hovedsak brukes til å ta en dukkert?

Jo flere som skal være i bassenget samtidig, desto større basseng trenger du. Det er ikke spesielt koselig å sitte som sild i tønne i et lite basseng.

Hagens forutsetninger påvirker bassengets størrelse

En forutsetning for at du skal kunne velge riktig basseng, er at du vet hvor det skal plasseres. For eksempel krever en liten hage et mindre basseng, mens en større tomt gir større fleksibilitet. Hagens størrelse og utforming stiller ganske strenge krav til hvordan bassenget skal se ut og være utformet.

Hvis du har planlagt å plassere bassenget på terrassen, er det lurt å tilpasse bassengets størrelse, slik at terrassen eller plassen rundt bassenget fortsatt oppleves som romslig, og ikke for trang.

88281
88280

Hvor dypt bør bassenget være?

Bassengets dybde er et annet viktig aspekt, siden det avgjør hvordan det kan brukes og hvor trygt det er for barn. I et familiebasseng vil både voksne og barn kunne bade og leke. Derfor bør ikke vannstanden være for høy. En dybde på rundt 110 centimeter er vanligvis perfekt for hele familien. Hvis det først og fremst er mindre barn som skal bruke bassenget, bør dybden naturligvis tilpasses til dem. Husk at små barn alltid skal være under tilsyn når de bader.

Fra små terrassebasseng til romslige basseng med plass til mange

Uansett hva du trenger eller hvilke forutsetninger du har, finnes det et basseng for nesten ethvert behov. Hos Biltema finner du prisgunstige utendørsbasseng i forskjellige størrelser, med vannpumpe og med eller uten stålramme. Alt for at du skal kunne nyte deilige bad om sommeren.

Ta sjansen, og nyt ditt eget avslappende spabad!

Tenk å ha ditt eget spabad utenfor døren. Med et spabad får du litt ekstra luksus og varme i et stressfritt og avslappende miljø etter en hektisk arbeidsdag eller når du vil nyte helgen eller ferien med et varmt bad.

Hos Biltema finner du to forskjellige boblebad, som begge har plass til opptil seks voksne og kan brukes hele året. Ved hjelp av en spabadpumpe får du raskt og enkelt spabadet på plass, klar til å nyte varme og masserende luftstråler gjennom det patenterte AirJet™-systemet. Begge spabadene har et brukervennlig og praktisk plassert kontrollpanel. Det ene har også Wi-Fi, slik at du enkelt kan fjernstyre bassenget med smarttelefon for å slå på varmen eller aktivere deg for dagens bad.

88287

Vil du ha mer informasjon om forskjellige bassenger og spabad og hvordan du kan få den beste løsningen for hagen og ønskene dine? Kontakt nærmeste Biltema-varehus, så hjelper vi deg!

Sørg for at bassenget er i god stand gjennom hele sommeren

Et basseng trenger regelmessig vedlikehold for å være i god stand. I tillegg til spesielle kjemikalier må bassenget vedlikeholdes med støvsuging og eventuelt fjerning av alger som kan børstes av. Det finnes masse smart bassengtilbehør. Noe av det er helt nødvendig, mens andre ting gjør det enklere å vedlikeholde bassenget. Hos Biltema finner du et stort utvalg av bassengprodukter som gjør det enkelt å holde bassenget i god stand gjennom hele sommeren.

Her kan du også lese hvordan du selv enkelt holder bassenget i god stand gjennom sommeren:

Nedlastbar vedlikeholdsguide

Les vår vedlikeholdsguide for bassenget ditt og få tips til rengjøring, sesongstart, overvintring og problemløsninger.

Les guiden her: 
A4 Guide_Basseng.pdf

Tilbehør til bassenget

Det finnes mye fint tilbehør for å skape de perfekte forutsetningene for bassenget ditt. Hos Biltema finner du alt fra varmepumper og solvarmere til mye annet praktisk bassengtilbehør, for eksempel bassengstige, termometer og reparasjonssett.

Her finner du alt praktisk bassengtilbehør til utebassenget ditt >>

Husk dette…

Når sommeren er over, kan de fleste bassengene ganske enkelt pakkes sammen og oppbevares på lager eller i garasjen og deretter bringes til live igjen til neste svømmesesong.

Når det er på tide å tømme bassenget, husk at små barnebassenger kan tømmes i hagen forutsatt at vannet ikke inneholder tilsatte kjemikalier. Større bassenger bør dreneres i sluk.

Relaterte artikler

Kjøl deg ned med eget basseng i sommer

Kjøl deg ned med eget basseng i sommer

Kjøl deg ned med et bassen i de varme sommerdagene. Vi har et bredt sortiment av bassenger i alle varianter for hele familien. Kan kjøpes via Kjøp & Hent. Hvorfor betale mer?

Bassengrengjøring - slik tar du vare på bassenget

Bassengrengjøring - slik tar du vare på bassenget

När det kommer till poolvård finns det fyra grundläggande steg som du bör utföra regelbundet för att vattnet ska hålla sig fräscht och klart. Vi guidar dig!

Slik gjør du uteområdet og hagen klar til sommeren

Slik gjør du uteområdet og hagen klar til sommeren

Solen har begynt å varme litt mer og det er på høy tid å fikse opp hagen og uteplassen til sommeren. Vi ser på hvordan du kan gjøre det – enkelt og til en rimelig pris!