Biltema Cookie Policy

Hva er informasjonskapsler og andre liknende lagringsteknologier?

Biltema Norge AS, org. nr 882 692 302 (heretter Biltema) bruker informasjonskapsler og andre liknende lagringsteknologier på nettstedet sitt.

Informasjonskapsler er små tekstfiler som lagres på den besøkendes datamaskin. Annen lagringsteknologi (for eksempel piksler) brukes til lignende oppgaver og gjør det mulig å gjenkjenne informasjonskapsler og annen enhetsidentifikasjon. Informasjonskapsler lar Biltema blant annet følge med på hva besøkende gjør på nettstedet vårt, gjøre nettstedet mer effektivt og tilpasse innholdet på nettstedet samt relevant markedsføring via andre plattformer.

Det finnes to hovedtyper av informasjonskapsler. Faste informasjonskapsler, som forblir på datamaskinen i en bestemt tid før de slettes, og sesjonsavhengige informasjonskapsler, som lagres midlertidig i minnet på datamaskinen mens du besøker nettstedet. Sesjonsavhengige informasjonskapsler slettes når du lukker nettleseren.

Informasjonskapsler kan sendes til deg enten fra nettstedet du besøker (såkalte førsteparts informasjonskapsler) eller fra en annen organisasjon som leverer tjenester til det nettstedet du besøker, for eksempel et analyse- og statistikkselskap, forhandlere, sosiale medier, markedsføringsselskaper og lignende (såkalte tredjeparts informasjonskapsler). Biltema tillater tredjeparts informasjonskapsler for å forbedre din opplevelse på nettstedet vårt. Tredjeparts informasjonskapsler lagres og brukes av tredjepart. Vi henviser til de respektive selskapenes retningslinjer for bruk av informasjonskapsler for mer informasjon.

Faste informasjonskapsler brukes blant annet til å lagre de besøkendes personlige innstillinger hos Biltema, slik at du som besøkende for eksempel slipper å gjenta enkelte valg hver gang du besøker nettstedet. De brukes også til å tilpasse og gjøre informasjonen så relevant som mulig. Sesjonsavhengige informasjonskapsler brukes blant annet for å kunne registrere statistikk om bruk av nettstedet.

Definisjoner

I disse retningslinjene brukes følgende definisjoner.

«Informasjonskapsler» er informasjonskapslene og annen lagringsteknologi som brukes på nettstedet til liknende formål.

«Samarbeidspartnere» er selskaper som er godkjent av Biltema og som har inngått avtale med oss for å selge og levere sine produkter og tjenester via nettstedet.

«Nettstedet» inkluderer nettstedet biltema.no og tilhørende sider, som biltema.com.

Hvordan bruker vi informasjonskapsler?

Biltema lagrer enkelte informasjonskapsler på enheten din som er nødvendige for at du skal kunne bruke nettstedet. For andre formål kreves samtykke fra deg.

Biltema bruker informasjonskapsler til å forbedre opplevelsen av nettstedet og til følgende formål:

  • Sikkerhet

  • Til analyse og statistikk

  • For å tilpasse nettstedet

  • For å målrette annonser og skape relevante målgrupper for markedsføring på nettstedet, hos markedsføringspartnerne våre og i sosiale medier.

Nødvendige

Nødvendige informasjonskapsler (også kalt funksjonelle informasjonskapsler) lar deg bruke nettstedet ved å aktivere grunnleggende funksjoner og teknologi, for eksempel navigering mellom sidene, pålogging til personlig konto eller å huske hva du har valgt å legge i handlekurven. Nettstedet fungerer ikke uten disse informasjonskapslene, og denne typen informasjonskapsler samler ikke inn informasjon om hva du som besøkende søker etter eller besøker på Biltemas nettsted.

Sikkerhet

Vi bruker informasjonskapsler til å håndtere og beskytte både Biltema og de besøkende, og til å utvikle systemene og tjenestene våre på en trygg og sikker måte.

Analyse og statistikk

Informasjonskapsler for analyse og statistikk brukes blant annet for å gjøre det enklere å analysere antall besøkende på nettstedet og for å forbedre kundeopplevelsen når du besøker nettstedet vårt. Det betyr at vi kan dele og overføre personopplysninger og annen informasjon. Men vi vil aldri behandle, dele eller overføre sensitive personopplysninger.Personlig tilpasning

Med informasjonskapsler for personlige tilpasninger får vi informasjon om blant annet hvordan du bruker nettstedet vårt, om kjøpshistorikken din og om hvilket innhold du har søkt etter og vist interesse for. Det gjør at vi kan gi deg en mer relevant opplevelse av nettstedet basert på dine preferanser. Det betyr at vi kan dele personopplysninger og annen informasjon. Vi vil aldri behandle, dele eller overføre sensitive personopplysninger.

Markedsføring

Vi bruker informasjonskapsler for å vise annonser, kampanjer, kommunikasjon, tilbud og lignende som vi tror du er interessert i, og som er tilpasset dine preferanser. Det betyr at vi kan dele og overføre personopplysninger. Vi vil aldri behandle, dele eller overføre sensitive personopplysninger.

Personvernerklæring – kategorier av personopplysninger og informasjon

I personvernerklæringen til Biltema Norge AS beskriver vi når selskapet leverer tjenester og produkter i forbindelse med kjøp, servicehenvendelser og all annen kontakt, for eksempel besøk på nettsted og i varehus, samt for at vi skal kunne oppfylle våre forpliktelser overfor deg som kunde. 

For å lese mer om personvernerklæringen vår og hvilke personopplysninger vi samler inn samt hvor opplysningene hentes fra, kan du klikke på lenken under.

Biltema personvernerklæring >>

Samarbeids-, markedsførings- og analysepartnere (tredjeparts informasjonskapsler)

Selskaper som er godkjent av Biltema og som har inngått avtale med oss for å selge og levere sine produkter og tjenester via nettstedet. Enkelte av dem er såkalte iframes, det vil si andre nettsteder (enn Biltemas domenenavn), men som vises på Biltemas nettsted. Disse kan ikke Biltema påvirke eller kontrollere innholdet i. Derfor henviser vi til den respektive avsenderens personvernerklæring. Eksempel på iframes er YouTube-klipp og leverandør av betalingstjenester.

Tredjeparts informasjonskapsler fra for eksempel leverandører av betalingstjenester, er viktige for at du som bruker skal kunne gjennomføre betalingen (kasse-trinnet) som nettstedet bruker ved kjøp av produkter på nettstedet.

Under finner du lenker for mer informasjon om partnerne våre, hvordan de behandler personopplysning og annen informasjon samt annonsering.

Google

https://policies.google.com/technologies/partner-sites

Hotjar

https://help.hotjar.com/hc/en-us/articles/115011789248-Hotjar-Cookies

Facebook                      

https://www.facebook.com/policy/cookies/

LinkedIn

https://www.linkedin.com/legal/cookie-policy

Google Ads

https://policies.google.com/privacy?hl=en-US

Bhybride

https://policies.google.com/privacy?hl=en

ImBox

https://imbox.se/cookies/

Resurs Bank AB

https://www.resursbank.se/om-oss/integritet-och-sakerhet/gdpr-som-kund

Qliro AB

https://assets.qliro.com/terms/se/sv/terms/1/integrity_policy.pdf

Klarna

https://www.klarna.com/se/cookies/

Wisma EasyCruite

https://www.visma.se/integritetspolicy/

Hva må du gjøre som besøkende?

Som besøkende må du ta stilling til de informasjonskapslene som nettstedet bruker for å gi deg en optimal brukeropplevelse når du vurderer å kjøpe produktene på nettstedet, benytte deg av tilbud eller bare lese innholdet og artiklene som publiseres.

Under finner du informasjon om hvordan du gjør og håndterer dine valg rundt dette.

Samtykke til informasjonskapsler

Når du tillater at nettstedet bruker informasjonskapsler, samtykker du til behandlingen av informasjonskapsler i tråd med Biltemas retningslinjer.

Hvis du ikke samtykker til bruk av informasjonskapsler, kan du slå det av i sikkerhetsinnstillingene i nettleseren. Du kan også stille inn nettleseren slik at du får et spørsmål hver gang Biltemas nettsted prøver å lagre en informasjonskapsel på datamaskinen din. I nettleseren kan du også slette tidligere lagrede informasjonskapsler. Se nettleserens hjelpesider for mer informasjon. Husk at du når som helst kan slette informasjonskapsler manuelt fra harddisken.

Enkelte behandlinger kan innebære automatiserte beslutninger, noe du har rett til å motsette deg. Disse utføres i forbindelse med analyse, statistikk og markedsføring.

Hvis du velger å ikke tillate informasjonskapsler, vil ikke nettstedet fungere som det skal, og du vil ikke kunne bruke all informasjon og funksjonalitet.

Hvordan sletter jeg informasjonskapsler?

Hvis du ikke vil bruke informasjonskapsler, kan du slå dem av i innstillingene i nettleseren. Du kan også stille inn nettleseren slik at du blir varslet hver gang Biltemas nettsted prøver å lagre en informasjonskapsel på datamaskinen din. Du kan også bruke nettleseren til å slette informasjonskapsler som har blitt lagret tidligere.

Hvordan du sletter informasjonskapsler, avhenger av hvilken nettleser du bruker. Hvis du bruker flere nettlesere, må tilsvarende endringer gjøres for hver nettleser. Deler av funksjonaliteten på nettstedet kan påvirkes hvis du endrer innstillingen for informasjonskapsler, for eksempel hvis du blokkerer eller sletter informasjonskapsler

Hvis du bruker PC, kan du slette informasjonskapsler med tastekombinasjonen [CTRL] + [SHIFT] + [Delete].

Bruk lenkene under for mer informasjon om hvordan dette gjøres i de ulike nettleserne:

Microsoft Internet Explorer

Microsoft Edge

Mozilla Firefox

Google Chrome

Opera

Apple Safari

Administrer dine innstillinger for informasjonskapsler

Ved hjelp av lenken under kan du håndtere innstillinger og samtykke for informasjonskapslene som Biltema bruker på nettstedet.


For å administrere dine innstillinger og samtykke rundt de cookies som Biltema bruker på nettsiden, bruk lenken du finner i footeren på nettsiden "administrere cookies". 

Trekke tilbake samtykke til bruk av informasjonskapsler

For å tilbakekalle samtykket på informasjonskapslene som du tidligere har godkjent. Bruk linken du finner i footeren på nettsiden "administere informasjonskapsler.

Dine rettigheter

Hvis vi behandler personopplysningene dine i forbindelse med vår bruk av informasjonskapsler, for eksempel opplysninger om IP-adressen din, har du som bruker enkelte rettigheter. Du kan for eksempel be om innsyn i hvilke personopplysninger vi behandler. Hvis du mener at vi har behandlet personopplysningene dine på feil måte, kan du også klage til Datatilsynet. Du finner mer informasjon om dine rettigheter i forbindelse med behandling av personopplysninger her.

Endringer i våre retningslinjer for informasjonskapsler

Biltema Norge AS kan endre innholdet i disse retningslinjene. Endringene trer i kraft når retningslinjene oppdateres på nettstedet.

Biltema Cookie policy on the web SHARP update 200910_NO-.pdf