Personvernerklæring

Sist endret 5.12.2018

1. Hva er personopplysninger?
2. Hvordan får vi opplysninger om deg og hva bruker vi dem til?
3. Hvordan blir disse opplysningene delt?
4. Retting av sletting av personopplysninger
5. Våre analyseverktøy
6. Barns personvern
7. Endringer
8. Kontaktinformasjon


 

1. Hva er personopplysninger?


Personopplysninger er data og vurderinger som kan knyttes til en enkeltperson. Dette kan for eksempel være navn, bosted, telefonnummer, skiltnummer, e-postadresse og IP-adresse, eller en kombinasjon av disse som gjør det mulig å anslå hvilken person som befinner seg bak dataene.

All bruk av personopplysninger regnes som behandling av personopplysninger, som for eksempel innsamling, registrering, sammenstilling, lagring og utlevering eller en kombinasjon av disse.

Biltema Norge AS, heretter kalt Biltema, er behandlingsansvarlig for personopplysninger som behandles i forbindelse med bruk av våre tjenester og produkter, og personopplysninger vi samler inn og bearbeider for de formål som fremgår nedenfor. At Biltema er behandlingsansvarlig innebærer primært at det er Biltema som har ansvar og plikter etter personopplysningsloven og den til enhver tid gjeldende lovgivning knyttet til vern av personopplysninger.

2. Hvordan får vi opplysninger om deg og hva bruker vi dem til?


Det meste vi har av data om deg, er data du selv gir oss gjennom opprettelse av en profil på Biltema, eller data som genereres når du bruker tjenestene våre. Dette kan f.eks. være sidevisninger og informasjon om din enhet. I tillegg mottar vi noen ganger data fra andre kilder og samarbeidspartnere. 

Personopplysningene vi har, bruker vi først og fremst til å gjennomføre avtaler vi har med deg, men også til å forstå og forbedre tjenestene våre, optimalisere sortimentet, personalisere sidevisninger, lage statistikk, forstå markedstrender og målrette annonser.Opplysningene hentes inn på flere måter:
Opplysninger du selv gir til oss og som samles inn gjennom bruk av tjenestene spesifisert under:

Opprettelse av Mitt Biltema profil
Når du registrerer en Mitt Biltema profil hos oss, vil du måtte oppgi personopplysninger som navn, postnummer, e-post og telefonnummer. For at du skal kunne motta digitale kvitteringer må du i tillegg registrere ditt bankkort. Tjenesten digitale kvitteringer er levert i samarbeid med Storebox ApS som eier denne data. Opplysningene lagres for at vi skal kunne levere den tjenesten du har bestilt samt for å analysere kjøpshistorikk og trender for å gi deg relevante tilbud og forslag til handlelister med ofte kjøpte produkter. 

Opprettelse av Biltemakortet
Når du søker om biltemakortet vil du oppgi personopplysninger som navn, fødselsnummer, e-post, årsinntekt, arbeidsgiver og telefonnummer. Tjenesten er levert i samarbeid med Resurs Bank AB NUF som databehandler. Dataene behandles kun til å fremskaffe deg biltemakortet.

Opprettelse og bruk av Biltema Bedrift
Når en virksomhet søker om kredittkonto hos Biltema eller logger inn på Biltema Bedrift krever vi innlogging med Bank ID for å kunne identifisere at søker er signaturberettiget for den virksomhet som det søkes kreditt for, og / eller er oppgitt som administrator for virksomheten. Bank ID identifiseringen leveres i samarbeid med Trust Combinator AB som databehandler. Dataene behandles kun til å identifisere din innlogging.

Virksomheten har videre gitt opplysninger som navn, telefonnummer, epost og fødselsdato for kontaktperson og personer med rett til å handle på vegne av virksomheten.

Opplysningene lagres i våre databaser først og fremst for å levere en fullverdig tjeneste, men også for å analysere kjøpshistorikk for å kunne gi din bedrift relevante tilbud og forslag til handlelister med ofte kjøpte produkter.

Kjøp av digitale gavekort
Når du kjøper digitale gavekort hos oss vil du oppgi personopplysninger som navn, e-post, telefonnummer, kortinformasjon og evt. bilder for både mottaker og avsender av det digitale gavekortet. Opplysningene lagres i våre databaser først og fremst for å levere den tjenesten du har bestilt, men også for å forbedre tjenestene våre og for å forebygge svindel. Biltema samarbeider med Resurs Bank AB NUF for gjennomføring av kjøpet. Dataene behandles kun til å gjennomføre transaksjonen.

Bruk av rekommandasjonsprogram for bilskilter
Når du søker etter bildeler kan du velge å oppgi ett bilskiltnummer for å lettere finne de aktuelle reservedeler. Opplysningene lagres i våre databaser kun for å fremskaffe deg en relevant oversikt over reservedeler som er aktuelle for det oppgitte bilskiltnummeret.

Abonnement av nyhetsbrev
Når du abonnerer på nyhetsbrevet vil vi lagre ditt navn, e-post og postnummer for å kunne levere deg nyhetsbrevet. Opplysningene lagres i våre databaser for å levere deg den bestilte tjenesten, og for å kunne gi deg relevante tilbud og informasjon om kampanjer i varehus i din nærhet. Dataene behandles kun til distribusjon av nyhetsbrev.

Abonnement av adressert katalog
Når du abonnerer på adressert katalog vil vi lagre ditt navn, e-post, adresse og postnummer -sted for å kunne levere deg katalogen. Opplysningene lagres i våre databaser for å levere deg den bestilte katalogen. Biltema samarbeider med Netlife dialog AS (tidligere Bring Dialog). Biltema har etablert en databehandleravtale med Netlife Dialog AS som regulerer hvordan Netlife Dialog AS kan behandle dataene du har gitt. Dataene behandles kun til å kunne levere katalogen til din fysiske postkasse. Dataene behandles kun til overnevnte transaksjon og blir ikke delt med andre parter enn beskrevet over.

Kontakt med kundeservice
Vi lagrer også opplysninger når du kontakter oss, for eksempel ved å sende oss en e-post eller ved å ta kontakt gjennom funksjoner på vår webside eller via sosiale medier. Dette gjør vi for å kunne svare på din henvendelse.

Kameraovervåkning
Våre varehus er kameraovervåket grunnet sikkerheten til våre ansatte og kunder. Når du besøker et av våre varehus samtykker du samtidig overvåkningen i lokalet.

Overvåkningsskiltene opplyser om behandlingsansvarlig og gir videre kontaktinformasjon. Vi oppbevarer opptakene i opptil 7 dager. Biltema samarbeider med sikkerhetsselskaper for gjennomføring av overvåkningen. Dataene behandles kun til å trygge sikkerheten til våre kunder og ansatte. Opptakene blir ikke delt med andre virksomheter.

Biltema forbeholder seg retten til å oppbevare opptakene i opptil 30 dager ved mistanke om misligheter og til utlevere opptakene til offentlige myndigheter når det foreligger begjæring.

Returer og reklamasjoner
Når det gjennomføres tilbakekjøp i våre varehus vil vi be om ditt navn og telefonnummer. Vi ber om opplysningene for å ta kontakt i de tilfeller hvor du har tilbakelevert et produkt for videre reparasjon eller grunnet dokumentkrav fra det offentlige i forbindelse med utbetalinger. Opplysningene lagres i lokalt i varehusene og i våre databaser for å forebygge svindel. Dataene deles ikke med andre virksomheter.

Opplysninger som samles inn gjennom bruk av våre tjenester
Når du gjennomfører kjøp og bruker tjenestene våre registrerer vi informasjon om hvilke produkter du kjøper, og hvilke produkter som interesserer deg. Dette gjør det mulig for oss å forbedre tjenestene, forebygge svindel og tilpasse innhold og annonser til ditt bruks- og interessemønster.

Informasjonen kan deles opp i følgende typer:

Teknisk informasjon om din enhet og internett-tilkobling
Gjennom tjenerlogger og andre verktøy registrerer vi informasjon om enheten og tilkoblingen til våre tjenester, for eksempel operativsystem, nettleserversjon, IP-adresser, nettverksoperatør, informasjonskapsler og unike identifikasjonsfiler.

Har du annonseidentifikator aktivert på din Android eller Apple-enhet sendes denne identifikatoren fra appen for å målrette annonsering. Eksempel på bruk: Tilpasse visningen av våre tjenester til den enheten du bruker, slik at du for eksempel kommer til mobilversjonen av biltema.no når du benytter en mobiltelefon

Informasjon om bruk av tjenestene
Når du besøker en nettside hos oss registreres denne aktiviteten automatisk i våre måleverktøy. Vi bruker denne informasjonen blant annet til å forbedre tjenestene våre, og for å gi deg innhold og markedskommunikasjon som er tilpasset ditt bruksmønster.

Eksempel på bruk: Vi samler trafikkhistorikk for å se hvilke sider som blir besøkt og hvor lenge de blir lest for å presentere produkter som er relevante for deg. Dersom du er innlogget knytter vi søkehistorikken til din profil slik at vi kan presentere produkter og innhold som er relevant for deg.

Informasjon om posisjon
Vi registrerer din geografiske posisjon basert på din IP-adresse eller andre former for geo-lokalisering. Dersom du samtykker til lokasjonsdeling i vår applikasjon blir din GPS-lokasjon samlet gjennom bruk av applikasjonen.

Eksempel på bruk: Presentere kampanjer i varehus som er i nærheten av der du er, eller gi deg relevante annonser basert på en posisjon du har vært på.

Informasjonskapsler og lokal lagring
Når du bruker Biltemas tjenester, lagres informasjonskapsler (cookies) og annen data lokalt (heretter lokal lagring av data) på din enhet. Dette er tekstfiler som lagres i din nettleser, og som kan leses av våre tjenester.

Lokalt lagret data brukes for å forenkle bruken av våre tjenester og for å gi deg relevant informasjon når du besøker nettstedet vårt. Dette brukes også for å måle trafikken på våre nettsider, samle statistikk, spore atferd for å bygge målgrupper for markedsføringsformål, forenkle annonsestyring og for å forbedre våre tjenester.

Eksempel på bruk: Vi bruker informasjonskapsler for å kjenne igjen din enhet slik at du slipper å logge inn hver gang du bruker våre tjenester eller for å gi deg tilpassede produktvisninger slik at du slipper å søke. Informasjonskapsler benyttes også til å lagre hvilke annonser du har sett og klikket på.

Informasjon fra andre kilder
Vi mottar informasjon fra andre kilder, for eksempel måleverktøy eller andre tredjeparter, som hjelper oss eller dem med å forstå brukeraktivitet, dine preferanser eller generelt å forbedre tjenestene vi tilbyr.


 

3. Hvordan blir disse opplysningene delt?


Biltema Birgma Group
Vi deler opplysninger om din bruk av tjenestene med andre selskaper i Biltema Birgma Group, til bruk for de samme formålene som de ble samlet inn for, og som er beskrevet i denne personvernerklæringen. Opplysningene deles ikke til selskaper utenfor EU/EØS området. Selskaper i Biltema Birgma Group kan bruke personopplysninger til utvikling og forbedring av sine egne tjenester.

Andre selskaper
I enkelte tilfeller deler vi opplysninger med samarbeidspartnere som bruker opplysningene til å kunne gjennomføre avtalen.

Annet
Dersom det er mistanke om at det er begått lovbrudd i forbindelse med bruk av Biltemas produkter og tjenester, vil informasjonen kunne utleveres til offentlige myndigheter på begjæring.

Vi vil ikke dele, selge eller formidle personopplysninger på noen annen måte enn beskrevet i denne personvernerklæringen.


 

4. Retting av sletting av personopplysninger


Det er viktig for oss at opplysningene vi har om deg er riktige og oppdaterte. Hvis du oppdager feil, ber vi deg om å ta kontakt med oss slik at opplysningene kan bli rettet. Du kan også kontakte oss dersom du ønsker at opplysninger skal slettes.

Vi vil ikke lagre personopplysninger lenger enn det som er nødvendig for å oppfylle formålet med behandlingen og lovpålagte plikter vi har, for eksempel i henhold til regnskap- og bokføringslovgivningen.

Innstillinger for brukerdata i applikasjon
Du kan når som helst endre databehandlingen som skjer i vår applikasjon i telefonens innstillinger. Her kan du slå av og på varslinger, slå av eller nullstille søkehistorikk, åpne opp for eller skru av sending av GPS-data til lokasjonstjeneste. Dette påvirker mulighetene til å få varslinger og lokasjonsbaserte tjenester som og kampanjer.

Sletting av informasjonskapsler (cookies)
Du kan velge om du vil akseptere lokal lagring av data gjennom innstillingene i nettleseren din. Her kan du normalt angi om du aksepterer lagring av informasjonskapsler fra nettsidene du besøker, fra tredjeparter som er tilknyttet nettsidene og eventuelt om du ønsker å bli varslet hver gang en ny informasjonskapsel blir lagret.

Den eksakte fremgangsmåten avhenger litt av enheten din og hvilken nettleser du bruker. Mer informasjon om cookies finner du her.

Hvis du velger å deaktivere lokal lagring av data fra Biltema kan dette hindre at våre nettsider fungerer som tiltenkt, f.eks. kan det hende du må logge deg inn hver gang.


 

5. Våre analyseverktøy


Vi benytter analyseverktøy for å samle inn informasjon om hvordan våre tjenester blir brukt. For eksempel måler vi antall besøkende, hvilke sider som blir besøkt, hvor lenge et besøk varer og lignende.

Statistikk om brukere og trafikk brukes vanligvis i aggregert form, slik at ikke statistikken inneholder noen form for informasjon som kan knyttes direkte til deg som en identifisert person.

Informasjon om kjøpte produkter kobles likevel med personopplysninger i enkelte sammenhenger, for å kunne gi deg som kunde bedre kundeservice og målrettet kommunikasjon, for eksempel i vårt kundeadministrasjonssystem og i analysesystemet for salgssider. IP-adresser og lokasjonsdata benyttes til å lage statistikk basert på geografiske kriterier.

Hotjar: Vi bruker Hotjar for å forbedre brukeropplevelsen på våre nettsider. Hotjar samler inn anonym bruksinformasjon fra vår nettside, inkludert sidene du besøker. Hotjar samler ikke inn informasjon knyttet til kontaktskjemaer eller annen personlig informasjon.

Les Hotjar’s personvernspolicy her.


 

6. Barnas rett til personvern


Biltema ønsker ikke å samle inn eller på annen måte behandle personopplysninger om barn under 15 års alder.
Hvis barn under 15 år likevel har gitt oss personopplysninger, vil vi slette opplysningene så snart vi blir oppmerksomme på forholdet. Foreldre kan kontakte oss som angitt under.


 

7. Endringer


Biltema kan endre samtykkevilkår og personvernerklæring for å følge nye rettslige krav, og på grunn av endringer i vår egen praksis for innsamling og behandling av personopplysninger. Ved endringer som krever samtykke vil du bli bedt om å samtykke til nye vilkår, når du logger på biltema.no.

Informasjon om andre endringer vil bli gitt på www.biltema.no


 

8. Kontaktinformasjon

 

Biltema har egne behandlingsansvarlige som er involvert i alle forhold som omhandler beskyttelse av personopplysninger. Behandlingsansvarlige har ansvar å informere og gi råd i konkrete saker, samt sikre at virksomheten overholder gjeldende lover og forskrifter, som beskrevet i Personvernforordningen. Biltemas behandlingsansvarlige skal være et kontaktpunkt for all intern- og ekstern kommunikasjon om behandling av personopplysninger. 

Dersom du har spørsmål vedrørende vår integritetspolicy eller databehandling kan du kontakte oss på følgende måter:

Biltema Norge AS (org. nr. 882 692 302)
ATT: Behandlingsansvarlig/Personvern
Industrivegen 17c
2069 Jessheim
Norge

All kommunikasjon skal skje skriftlig.

Forespørsler vedrørende rettigheter som registrert, slik som innsyn i dine lagrede data, tilgang, korrigering av personopplysninger, sletting, begrensning av behandling mv. skal skje via: https://gdpr.biltema.no/