Husk å få bilen i toppform etter bilferien

Husk å få bilen i toppform etter bilferien

Svært mange norske familier har i sommer tatt hjulene fatt. Etter flere uker med barn i baksetet og flere tusen kilometer på veien er det både økonomisk og sikkerhetsmessig viktig å ta en sjekk av bilen. Bilferien er blant nordmenns foretrukne ferieformer, og denne sommeren har det vært stor etterspørsel etter hjelpemidler som klargjør bilen før den lange turen.

Salget av bilpleieprodukter øker alltid før sommerferien. Det er en merkbar salgsøkning av bilpleieprodukter, og salget stiger hver år i juni og juli måned, fordi folk ønsker at bilen skal være i tipp topp stand før de kjører av gårde. Det mange glemmer er at det er lurt å gå over bilen og stelle den også etter ferien.

En bilferie sydpå kan jo fort ende opp i flere tusen kilometers kjøring, og det merkes på bilen. Vil man passe best mulig på bilen fra et økonomisk og sikkerhetsmessig perspektiv så bør man gjøre en grundig sjekk etter ferien.

Vi har fem gode tips til hvordan du kan få bilen i toppform etter bilferien:

1.       Sjekk dekkene

En bilferie innebærer ofte at bilen er lastet tyngre enn normalt, og det kan gå ut over lufttrykket i dekkene. Sjekk derfor om du trenger mer luft etter ferien. Kjører du med for høyt eller lavt lufttrykk, så kan det være livsfarlig. Se også etter skader på selve dekket.

2.       Fjern insektene fra frontruten

Det er vanskelig å unngå insekter på frontruten og panseret, og etter mange timer i solen tørker de inn og er utrolig vanskelige å fjerne, men bruker du insektfjerner, går det som en lek.

3.       Fyll på bremsevæske

Ekstra feriebagasje og høy fart på motorveien setter bilens bremser på prøve. Sjekk derfor om det mangler bremsevæske og fyll eventuelt på mer av korrekt type. Har du ikke slitasjevarsler på bremseklossene, kan en visuell sjekk være på sin plass.

"/
4.       Se etter lakkskader og steinsprut

Dersom bilen har fått riper i lakken eller steinsprut i frontruten, er det viktig å reagere raskt, før det utvikler seg til rust i karosseri eller en sprekt frontrute. Se grundig etter og avgjør om det er noe du selv kan fikse selv, eller om du trenger profesjonell hjelp.

5.       Rengjør bilen innvendig

Bilen har ofte behov for en grundig rengjøring etter de mange timene med barn i baksetet. Støvsug setene og mattene, Bruk vinyl- og tekstilens for å rense dashbord og seter. Tørk overflatene og puss ruter og speil før fett og skitt tørker og blir ekstra vanskelig å fjerne. Det kan også ha mye å si for inneklimaet med et nytt kupefilter og en AC-rens!

"