24 gøye ting du kan gjøre med barna

24 gøye ting du kan gjøre med barna

Nå er tiden for å gi hverandre gode forslag til ting å finne på med barn og unge! Her er alt du trenger for å fylle en litt begrenset hverdag.

Ingen er så kreative når det gjelder å finne på aktiviteter som foreldre, og kanskje spesielt småbarnsforeldre. I godt og dårlig vær, ute og inne, de fleste av oss vet at en plan for dagen eller helgen kan være essensielt for å unngå dårlig stemning.

Samtidig er vi like ydmyke som vi er konstruktive - så vi tar alltid mot et godt tips eller to når det kniper! Derfor har vi samlet noen forslag til aktiviteter for barn og unge når man trenger å fylle litt sendetid.

 

Inne

Perling er en klassiker, og det er det en grunn til, for 15 000 perler og noen perleplater gir en lang kosestund. De fleste barn elsker det, og det senker både tempoet og lydnivået betraktelig.

Du kan også velge mellom store bokser med fargestifter, tusjpenner og fargepenner, perfekt både til lek og skolearbeid. Til tegning er det lurt å ha fargestifter, tusjpenner og fargepenner som er perfekt til både lek og skolearbeid, og med oppspent lerret blir det en ekstra dimensjon på kunsten.

Et annet forslag, som kan gi timer med selvaktivisering, er en togbane i tre, med broer, jernbaneovergang, bygninger og kulisser. Denne passer barn fra halvannet års alder. Hvis barna er litt større og vil ha litt mer fart, kan det være en ide med bilbane med to spor og ekstra perfekt hvis et søskenpar skal leke samme. 

Et annet suksessgrep som kan være lurt er å fylle opp badekaret, og la barna leke i vei der! Det er nesten alltid populært, under oppsyn av en voksen, selvsagt.

Og hvis de hjemme trenger å riste litt løs etter noen timer med stillesitting - hva med en partyhøyttaler med Bluetooth?

Den passer kanskje best etter skole- og arbeidstid, men da treffer den i det minste godt.

Ute etter noe litt ekstra, sier du? Hva med en elektrisk Vespa Primavera, lisensiert elektrisk moped for barn.

Nå har du muligheten til å finne varene dine i fred og ro, legge dem i handlelisten, betale og hente varene innen 48 timer. Biltema-ansatte behandler bestillingen, og varene er klare til å hentes ved vareutleveringen innen to timer.

Våren er i anmarsj, og noen av oss er så heldige at vi har en hage å aktivisere familien i, eller kanskje en bakgård i byen? Her er noen glimrende tips til aktiviteter utenfor hjemmet!


Hage og bakgård

Utelek når været tillater det er vel nesten alltid å foretrekke, og nå er det mange som ønsker seg trampoliner, fotballutstyr og sykler. 

Ute er mulighetene selvsagt uendelige, men hvis man trenger å ha barna litt i nærheten, for eksempel i hagen bør en sandkasse i tre vurderes.

Trampoline og fotballmål i mange ulike størrelser har vi allerede nevnt, men Biltema har også rimelige husker i flere typer, og sklie!  En balansesykkel kan være kul å ha ute i gata, og vi har også masse ulike sparkesykler tilgjengelige nå

I gata kan også en hoppeball gjøre mye nytte for små kropper, og man trenger faktisk ikke mer enn en eske med kritt for å ha det gøy der ute, legger Biltema-eksperten til.

Hageredskaper til barn er også en glimrende idé hvis det er fint nok vær til å stelle litt i hagen!

Det er praktisk og gøy å gjøre «arbeid» sammen. Skal du fikse noe, la gjerne barna bli med å ta del i det som må gjøres. Da er det skikkelig stas med eget utstyr, og dette verktøysettet har det samme som en vanlig verktøykasse, bare i liten størrelse, bare i miniversjon.

Nå kan også være en gyllen anledning til å «pimpe» vårens feteste olabil!

Er du riktig heldig, bor du i nærheten av et skogholt, eller kanskje en strandlinje å spasere ved. Det er også mulig å sette seg i bilen en kjapp tur for å oppsøke sånt noe!

En tur ut i skogen med en sammenleggbar grill kombinert med pølser er også en god oppskrift på familiehygge. Vår rustfrie og bærbare grill fikk god omtale i test hos TV2 hjelper deg i fjor, og er et glimrende alternativ til denne type aktivitet.
Heng opp en fuglekasse hvis man har et tre i nærheten av hjemmet, der kan det bli mye artig å følge med på etter hvert. Et insekthotell lokker nyttige insekter til hagen, for eksempel sommerfugler, bier, humler og marihøner. Disse kan gi bedre avlinger av frukt og bær, samtidig som de bekjemper skadeinsekter. Plasser gjerne insekthotellet på et skjermet sted, gjerne mot øst slik at insektene får morgensol.

Samtidig må jeg jo legge til at vi har et stort utvalg av sykler tilgjengelig nå, som er en helt glimrende måte å komme seg ut og holde familien i aktivitet på.