Alt du trenger til teltingen - uansett hva slags «telter» du er

Alt du trenger til teltingen - uansett hva slags «telter» du er

Skal du ta mange kjappe turer i sommer, eller har du skikkelige telteplaner i marka eller på campingplass? Liker du deg kanskje best under partyteltet i hagen? Her er alt du trenger for å være rustet for teltlivet!

Enkelt

Mest opptatt av å komme deg ut kjapt, ikke styre så fælt, og heller bruke tiden på å ta det med ro og kose deg. Da er popup-teltet vårt noe for deg!

Dette teltet slår seg opp omtrent helt selv på et par sekunder sekunder, og du pakker det sammen igjen nesten like raskt. Da slipper du den kjedelige jobben med å sette opp teltet og ta det ned igjen når du skal hjem.

Popup-teltet kommer i en tynn og smart oppbevaringsveske, og har myggnetting i innerdøra. Det er plass til to personer, og teltet er i vannavstøtende polyester. 

Uansett hvor enkel tur du har planlagt, så er det lurt å passe på væskebalansen, vi foreslår å ta med en sammenleggbar vannkanne med kran. Det er en lett måte å sikre vannforsyningen ved teltet.

I tillegg trenger man selvsagt noe å sove på. Et godt alternativ er oppblåsbar ekstraseng og en lett sovepose. Med Biltemas oppblåsbare stol er du også sikret et behagelig sted å ta det med ro utenfor teltet.

Det er også supersmart å pakke med en powerpack som kan lade to enheter samtidig.

Komfort og plass

Noen liker det litt stort, selv om det er camping vi snakker om: Litt ekstra plass, litt større seng, noen ekstra smarte løsninger. Kjør på med kuppeltelt!

Her snakker vi tre telt som kan kobles sammen; 6-mannstelt, 4-mannstelt og 2-mannstelt, så hele tolv stykker kan dra på tur. Det skal man selvsagt ikke gjøre uten forholdsregler i disse tider, men mange har jo en stor familie.

Hele «rekkehuset» er enkelt å sette opp, og kan fylles med mye komfort: Hva med dobbeltseng? Denne luftmadrassen har innebygd elektrisk luftpumpe som blåser den opp på 3-4 minutter.

Med denne teltløsningen kan du bli boende en stund, så her er det all grunn til å ta med sammenleggbar grill og grilllkull. For kos og hygge vil jeg også foreslå å pakke med DAB+-radio, eller kanskje et minibasseng til barna?

Det kan også være lurt å koble opp en bærbar dusj, hvis det er et stykke til nærmeste dusjmulighet. Da er man sikret at man blir ren og pen selv om man er ute!

Denne herlige, romslige hengestolen forbedrer telttomten ytterligere hvis man bare har et tre eller liknende i nærheten, og hvis ikke kan en hengekøye med hengekøyestativ stå hvor som helst, og tilby enda en liggeplass.

I skog og mark

4-mannsteltet fra kuppelteltserien kan selvsagt brukes på egen hånd, og da er det perfekt for en rimelig tur i skog og mark. Teltet er lett å sette opp, og med en vannsøyle på 2000 mm holder det regnet ute om du skulle være uheldig med været.

Dersom det skulle bli skikkelig ille, og man vil ha det tørt litt utover selve teltet, så kan man også henge opp en presenning, for sikkerhetsskyld.

I den type vær kan det samtidig være smart å pakke med seg gummistøvler og regnponcho.

Et alternativ til kuppelteltet er dette tunnelteltet: Lett og praktisk telt med soveplass til tre personer og plass til pakking og sosialt samvær.

Dette koster litt mer, men har også en noe høyere vannsøyle.

For enkel matlaging i skogen tipser eksperten om dette kokeapparatet med automatisk tenning (husk gassbeholder!).

Ta med kokekarsett og feltbestikk, så er det bare å begynne på middagen.

Vi har også et stort utvalg fiskestenger, og ingen bør dra i marka, eller på telttur i det hele tatt, uten en jaktkniv.

Partytelt

Noen av oss liker oss likevel best hjemme i hagen. Der kan vi fyre opp kulegrillen, dekke bordet med duk og servise, og bare nyte sommerdagene med grønt, nyklippet gress og barnelek rundt oss.

Våre partytelt kan romme alt fra noen få venner til hele slekta, og de holder også regnet ute dersom det ikke blir en supersolsommer i år.

Dette store partyteltet med seks kanter har tre veggdeler, og er kjempelett å sette opp. Det kan du innrede til middagsgjester, og alle forblir tørre i eventuelt nedbørsvær.

En idé til å gjøre det enda koseligere er å sette opp et par hagefakler utenfor teltet, fyll på med lampeolje og de lyse sommerkveldene holder seg enda litt lysere enda litt lenger.

Det finnes også masse annen hagebelysning som skaper en fantastisk ramme, for eksempel kule diskoslynger dersom det virkelig er fest.