Bilturen blir ikke det samme uten drikke og mat. La passasjerene kose seg uten at det blir stress med rengjøring. Biltema har utstyret.

Mat og drikke underveis i bilturen bidrar til at alle holder humøret oppe lenger. Lite næring gir lavt blodsukker og dermed gjerne dårlig stemning.

Men mat og drikke i bilen er ikke ufarlig eller alltid like enkelt. Det blir gjerne mye søl og smuler. Far synes kanskje det blir mye etter-arbeid med rengjøring av bilen, mens mor ikke liker at de minste søler og skitner til klær.

Gode løsninger

Uansett så er det hjelp å få hos Biltema. Vi har interiørrengjøring, koppholdere, tørkeservietter, støvsugere, vaskefiller og beskyttelsesmatter – for å nevne noe.

Ikke glem denne praktiske ryggstøtte-lommen. Den kan romme drikkeflasker, nistepakker, tørkepapir, søppelposer og nettbrett. Her får du plass til alt for en ryddig spise-opplevelse i bilen.

SE DEN HER

En egen beskyttelsesmatte sørger for at far ikke sitter med blikket i bakspeilet hele tiden for å følge med minstemann som spiser. En slik matte kan enkelt puttes i vaskemaskin.

SE DEN HER

Denne lille snertne støvsugeren tar unna smuler og skitt, men kan også brukes til å fylle luft i alt fra dekk til badering. Kjempesmart å ha tilgjengelig i bilen.

Sikkerhet

En undersøkelse gjort av Statens vegvesen for to år siden viser at 4 av 10 nordmenn synes det er greit å spise og drikke mens man kjører.

Litt oppsiktsvekkende er det at undersøkelsen konkluderer med at vi synes det er greit å selv spise, snakke og stille inn GPS, radio og musikk, enn vi har for at medtrafikantene gjør det samme. Så mange som 4 av 10 stoler ikke på at andre trafikanter er tilstrekkelig oppmerksomme.

- Det er mange små ting som kan ta oppmerksomheten vekk fra selve bilkjøringen. Det er summen av alle de små oppmerksomhetstyvene, som gjør uoppmerksomhet til et stort sikkerhetsproblem i trafikken. Vær den bilisten du selv ønsker å møte i sommertrafikken, oppfordrer Statens vegvesen

LES UNDERSØKELSEN HER

Uansett matlyst eller ei; Veitrafikklovens paragraf tre er tydelig på hvordan sjåfør av kjøretøy skal oppføre seg: «Enhver skal ferdes hensynsfullt og være aktpågivende og varsom så det ikke kan oppstå fare eller voldes skade og slik at annen trafikk ikke unødig blir hindret eller forstyrret».

Kjør trygt og aktsomt – god og mett!

Tips til bilturen

  • Spis og drikk før turen starter
  • La alle gå på do før du kjører
  • Sjåføren skal kun ha fokus på kjøringen
  • Ha det du trenger lett tilgjengelig i bilen
  • Ikke la gjenstander ligge løst. En drikkeflaske gjør stor skade ved bråbrems

 

 

SoMe-MAL20183.jpg

Mat og drikke i bilen er til stor glede og fornøyelse for mange. Litt arbeid kan et bli med rengjøringen. Hos Biltema får du alt du trenger for en ren bil innvending.

SoMe-MAL2018.jpg

Denne praktiske ryggstøtte-lommen sørger for at du har orden på mat, drikke og servietter til å tørke med.

SoMe-MAL20182.jpg

Støvsugeren fikser biffen lett. Den har innebygd kompressor og kan brukes til å pumpe opp badeleker, bildekk og sykkeldekk.