Snørydderne du trenger i vinter

Snørydderne du trenger i vinter

Har du en liten oppkjørsel å måke, eller trenger du skikkelig utstyr for å fjerne snømengdene? Her er alt du trenger for å være rustet for vinteren!

Standardmåking

Har det snødd litt i natt, og du trenger å måke ned til bilen eller postkassen? Vår snøskuffe i MultiX 36 V-serien er suksessverktøyet du trenger til denne litt tilbakelente oppgaven.

Snøskuffen har allerede gjort det strålende i forbrukertester fordi den er såpass enkel å bruke og prisgunstig sammenlignet med mye annet på markedet. Den slynger tørr snø tre til fire meter avgårde, og er utstyrt med børsteløs motor, teleskophåndtak, og en spak som lar deg stille inn retningen snøen skal forsvinne i. Snøskuffen selges uten batteripakke og batterilader, som kan brukes med alle produkter i MultiX 36 V-serien.

For de lettere jobbene er det hensiktsmessig å ha en skuffe som er effektiv på mindre områder. Strømiddel som strøs utover med en håndstrøer gir deg et tryggere og ryddigere område å bevege seg på. Fordelen med strømiddel uten salt er at den er miljøvennlig, og ufarlig for både dyr og planter.

78884

Dersom du har et større areal som må dekkes, er spredervogner praktiske. Klarer du å få barna på laget med egne lekesnøskuffer så slår du to fluer i en smekk. Måking kombinert med litt lek og moro.

Tungmåking

Når snøen først kommer, så kan det komme mye på kort tid.

Snøfreser ST11002 for eksempel, er en kraftig totrinns snøfreser med 4-taktsmotor og 11 hestekrefter. Med elektrisk oppvarmedee håndtak, lykt for bedre sikt i tillegg til at den er manøvrebar med én hånd, er det ingen tvil om at jobben blir mye enklere.Utkastet kan enkelt vris 190° og snøen kastes opptil 15 meter. Er det ekstra glatt underlag så kan kjetting kjøpes for å få bedre kontroll over snøryddingen.

Dersom du planlegger å måke i terreng, for eksempel rundt hytta eller fjellet, så kan det være verdt å oppgradere til CST 7113 eller HST 8613. Med to belter kommer du lettere frem i dyp snø, og får et godt grep på is og i bakker. Det betyr en enklere, sikrere og ikke minst raskere jobb. CST 7113 er den smarte løsningen som gjør det enkelt å justere høyden, hastigheten og utkastet. Og for at du alltid skal få start på snøfreseren, er den utstyrt med både snorstart og batteristart. HST 8613 har hydrostatisk drift, trinnløst gir og hastighet, elektrisk utkaster og doble LED lys for fremdragende sikt fremover.

78888

Hva bør du ha på deg?

Varme og komfortable klær, fra innerst til ytterst er godt å ha til snømåking men også til andre aktiviteter om vinteren. Legger du til et par arbeidshansker, vernebriller, refleksvest og hørselvern med DAB-radio så går jobben som en drøm, med litt musikk på øret.

78892

Snø på taket

Alle som har hus eller hytte opplever snø på taket om vinteren. Til tider er det så store mengder at det kan gi takskader og dermed redusert forsikringsutbetaling. Hvor mye taket tåler avhenger av takvinkel og husets alder. Ifølge Direktoratet for byggkvalitet kan du regne med at hustaket ditt tåler minst 150 kilo per kvadratmeter, enten det er nytt eller gammelt.

En snømåke for tak er genialt for å redusere belastningen på taket. Det tredelte teleskopskaftet blir 5 meter langt, slik at du når opp til de verste områdene uten å fri klatre eller bruke stige.

Bruk også en ishakke/skrape for å fjerne isen fra trappen for å unngå fall og skader.

78896

Frossen bil

Noe av det desidert verste med vinteren, er frossen bil om morningen. De fleste har dårlig tid på morgenkvisten og frosne ruter gjør morningen enda mer stressende.

Litt forarbeid gjør ting enklere

Heldigvis er det ting man kan gjøre kvelden i forveien for å forhindre morgenkrisen.

En frontrutebeskytter er en genial tidssparer som hindrer islegging på den største vindusflaten på bilen. En «Pre-Icer» brukes til samme formål, og sprayes på bilruter og andre glassruter før du forventer frost. Det midlertidige belegget absorberer fuktighet, slik at den ikke setter seg på glasset, og frosten forsvinner enkelt med vindusviskerne, eller tørkes lett av med en våt klut.

Glemt forarbeidet? Frykt ikke.

Hvis du er en av oss som ikke er så flink til å planlegge i forkant, finnes det heldigvis smarte løsninger for deg også. En «De-Icer» fjerner frost og is kjapt fra glass og gummi, og inneholder i tillegg glassrens for forbedret sikt om vinteren. I tillegg kan det være kjekt å ha en låsspray dersom du fortsatt har bil med nøkkel.

En snøskuffe kan også være kjekt å ha i bilen hvis det brått kommer et snøfall mens man er på farten. Isskrape med hanske er en genial greie som folk elsker, men også vår kombinerte isskrape og børste med teleskopskaft, som hjelper til med hele jobben med snø på taket og is på vinduene.