Disse tiltakene kan du enkelt gjøre selv

Disse tiltakene kan du enkelt gjøre selv

Sommeren er over, temperaturen faller og strømmen blir dyrere. Dersom du allerede nå legger ned litt innsats, kan du heldigvis spare store summer på strømregningen.

Det er mange ting man kan gjøre for å spare strøm. Mens noen tiltak er tidkrevende og koster mye, er det mye som kan gjøres både rimelig og enkelt. Få tipsene her!

Isolasjon

Et av de viktigste strømsparetipsene er å sørge for at boligen er godt isolert. Etterisolering av et helt hus kan lønne seg på sikt, men er et kostbart tiltak. Det samme gjelder bytte av vinduer.

– Et rimelig alternativ dersom du har luftlekkasjer, er å montere eller bytte tetningslister rundt vinduer og dører, forteller Arne Nilsen, varehussjef hos Biltema Haugesund.

– Med Biltemas selvklebende tetningslister, er det hele en enkel jobb som er gjort unna på en times tid.

78473

Innetemperatur

Varehussjefen poengterer også at det er mye å spare på å bli bevisst på oppvarming av hjemmet.

Det er mye å spare på å bli bevisst på oppvarming av hjemmet

– For hver grad du senker innetemperaturen sparer du cirka fem prosent av kostnadene til oppvarming. Hva med å skru ned ovnene et lite hakk og heller kle på seg litt ekstra? Biltema har både varmetepper og gode sokker i merinoull som hjelper deg å holde varmen, tipser Nilsen.

Dersom du har vedovn bør du benytte denne på de kaldeste dagene. Ikke bare sparer du strøm, det er også veldig koselig!

– En ovnsvifte bidrar til å spre varmen ut i rommet, og med noen kubbelys skaper du ekstra god stemning i hjemmet.

PS: Husk å holde peisen fin med vår glassrens!

78477

Dersom du ikke har peis, kan en panelovn med Wi-Fi være en rimelig og god investering. Den trådløse nettilkoblingen gjør det enkelt å fjernstyre ovnen via en app på mobilen.

– Slik kan du enkelt få kontroll over temperaturen, også når du ikke er hjemme, forklarer Nilsen.

Han legger til at Biltema også har en rekke smarte timere som kan tidsstyre strømmen til ovner, lamper og lignende.

78485

Spar på vannet

Visste du at en sparedusj kan senke vannforbruket med opptil 50 prosent? Jo mindre vann du bruker, desto mindre energi bruker varmtvannsberederen for å varme opp vann. Her er det med andre ord mye å spare på å bytte ut det vanlige dusjhodet med et dusjhode med vannsparefunksjon. Og jobben er gjort på noen få minutter.

Varehussjefen hos Biltema Haugesund har enda et smart tips:

– Vannmengdebegrenser er en liten dings som er helt genial. Den monteres mellom dusjbatteriet og dusjslangen, og bidrar til å redusere forbruket av vann og varme.

Og når vi er inne på vannforbruk: Klesvasken må tas selv om strømprisene er høye, men ved å la tørketrommelen stå ubrukt vil man spare mye strøm.

–  Heng heller klærne opp på et tørkestativ. Med en fuktsluker blir overflødig fuktighet sugd opp fra luften, slik at risikoen for mugg og vond lukt reduseres, tipser Nilsen.

Belysning

Sammenlignet med tradisjonelle glødepærer, bruker LED-pærer langt mindre energi. Dermed får du samme lysstyrke ved vesentlig lavere watt-styrke. Biltema har et stort utvalg smartpærer og LED-pærer.

– I tillegg har vi flere pærer som tennes i skumring og slukkes i dagslys. Det samme gjør denne hagelampen som er perfekt å henge opp utenfor huset, forteller Nilsen.

– Ellers finnes det en rekke lekre utelamper som blir drevet av solceller. Da får du et hyggelig utemiljø uten å bruke en krone i strøm!

78481

Fritidsbolig

Det er ikke bare hjemmet vårt som krever strøm. Mange har også hytter og andre fritidsboliger som gjør sitt til at regningen stiger. Her kan det være genialt med et lite solcellepanel. Solcellepanelet fra Biltema er et miljøvennlig og rimelig alternativ for båter, campingvogner, hytter og bobiler. Husk at du alltid må bruke solcellepanelet sammen med regulator.

– Sjekk også ut vår solcelledrevne veggvifte. Med denne får du aktiv friskluftsventilasjon helt uten driftskostnader, avslutter varehussjef Nilsen.

 

Relaterte artikler

Slik gjør du hagen klar for vinteren

Slik gjør du hagen klar for vinteren

Varme dager og milde sommerkvelder i hagen går mot slutten. Med høstvarme som begynner å avta, og en høst som venter rundt hjørnet, er det på tide å gjøre hagen klar for høsten og vinteren.

Slik pusser du opp hjemme – gjør det selv!

Slik pusser du opp hjemme – gjør det selv!

Oppussingen trenger ikke å koste skjorta, og det trenger heller ikke å bli et uoverkommelig prosjekt. Med enkle midler kan du nemlig forvandle et helt rom!

Orden og full oversikt i drømmegarasjen

Orden og full oversikt i drømmegarasjen

Garasjen brukes gjerne til alt fra oppbevaring av dekk og verktøy, til gamle malingsrester. Med innredning og oppbevaring fra oss kan du forvandle din garasje til Drømmegarasjen.