Biltema opplever at mange ønsker å utføre reparasjoner på huset selv – også når det kommer til større og mer avanserte reparasjoner. Det kan ha sammenheng med den økende tilgangen til informasjon på internett, der instruksjoner og informasjon ligger få tastetrykk unna.

Stigende etterspørsel etter avanserte materialer 

Varehusene merker at kundene har blitt mer modige, og ønsker å gjøre mer på egenhånd. Etterspørselen etter mer avanserte byggevarer og verktøy har økt. Kundene leter ikke lenger bare etter skruer og teip, og det tyder på at vi tørr å kaste oss over større prosjekter på egenhånd.

Det likevel viktig å vite hva man begir seg ut på før man kaster seg ut i omfattende reparasjoner. Derfor er det lurt å stille seg fire spørsmål før man setter i gang:

1. Er det lovlig å gjøre det selv?
Det finnes begrensninger for hva man kan gjøre som ufaglært. Omfattende arbeid med el-installasjoner og VVS kan kun utføres av fagfolk.

2. Har jeg kontroll på sikkerheten?
Sikkerhet er avgjørende og må ikke nedprioriteres for å spare et par hundre kroner. Det er en grunn for at håndverkere går rundt med vernersko, hørselsvern og vernebriller. Sikkerheten bør være på plass før man setter i gang med arbeidet.

3. Har jeg de riktige materialene?
Dersom du har brukt feil byggematerialer, vil du raskt se det på det ferdige resultatet. Her er det en god idè og få hjelp i butikken, sånn at du er sikker på at du får det du trenger.

4. Har jeg forberedt meg nok?
Husk å gjøre et grundig forarbeid før du setter i gang. Finn ut hva du trenger, og bli godt kjent med selve fremgangsmåten når det kommer til arbeidet. Ikke glem å se på planløsningen over huset, sånn at du ikke treffer skjulte ledninger eller vannrør.