Dyrkingskassen - en kjøkkenhage i miniatyr

Dyrkingskassen - en kjøkkenhage i miniatyr

Ikke alle har tilgang til en frodig hage. Heldigvis finnes det andre måter å dyke på! Pallekarmen gjør det mulig å dyrke selv på gårdsplassen, terrassen eller uteplassen. Så stable pallekarmer, fyll dem med jord og begynn dyrkingen!

Design din egen dyrkingskasse

Våre dyrkekasser finnes i to størrelser, 60 x 80 cm og 120 x 80 cm. De er laget av gran og finnes både svartmalt og ubehandlet. Antall pallekrager som trengs for dyrkingskassen din, avhenger av hva du vil dyrke. For eksempel salat, som har et lite rotsystem, da er en pallekrage nok. Skal du derimot dyrke poteter eller gulrøtter, hvis røtter krever mer plass, trengs to eller tre pallekrager.

Dyrkingskassen kan plasseres stort sett hvor som helst så lenge underlaget er rimelig flatt. Dekk bunnen av esken med jordklut, våte aviser eller papp. Pass på at bunnmaterialet dekker helt ut til kantene, og gjerne et stykke opp på innerveggene på pallekragen. Har du blader til overs fra forrige sesong, kan du legge disse i bunnen før du fyller på med jord.

Plantekasser og tilbehør

Velg riktig dyrkingskasse

Det fine med dyrkingskasser er at du kan dyrke nesten hva som helst i dem. Bærbusker eller rabarbra fungerer like godt som persille eller salat. Er du nybegynner innen dyrking kan det være gøy å begynne med noe som vokser raskt og ikke krever for mye tid og stell. Poteter er enkle å dyrke og kan, avhengig av sorten, høstes så tidlig som åtte til tolv uker etter at de er plantet.
Urter er enkle å dyrke og hendige å ha tett på kjøkkenet, så middagen alltid kan toppes med fersk timian, dill eller basilikum. En annen avling som er flott for plantekassen er bladgrønt, som ruccola, bladspinat eller salat. Disse kan du høste gjennom hele sommeren og et stykke ut på høsten.

Skånsom vanning 

Når avlingen har begynt å gro trenger den rikelig med vann som når helt ned til rotsystemet. Vær forsiktig med plantene når du vanner, og pass på å alltid bruke sprinkler eller dryppslange.  

Alt innen vanning

Relaterte artikler

Lokk til plantekasse - slik gjør du!

Lokk til plantekasse - slik gjør du!

Bygg ditt eget lokk til plantekassen og lag et minidrivhus!

Dyrk dine egne tomater

Dyrk dine egne tomater

Å dyrke tomater er enkelt, og vi har samlet noen tips på hva som er lurt å tenke på før du går i gang med dyrkingen!

Dyrk på balkongen – en grønn oase

Dyrk på balkongen – en grønn oase

Vil du begynne å dyrke? Ikke noe problem, sier vi, på balkongen din kan du gjøre det meste!