Huskeliste når du skal flytte hjemmefra

Huskeliste når du skal flytte hjemmefra

Hvert år flytter tusenvis av studenter hjemmefra til fordel for en studentbolig for å starte på nytt studie, møte nye venner og oppleve nye ting. Det er naturlig å være spent på studielivet og har store forventninger til hvordan livet i ny bolig blir. Før du flytter til studentboligen, så bør du tenke på et par ting. Her er noen tips for rask og effektiv flytting!

Planlegg flyttingen tidlig nok

Det beste tipset er å ikke ta det på sparket. Planlegg i god tid i forveien og sett en siste flyttedato, slik at du har noe å jobbe mot. Da blir arbeidsmengden og overgangen mye mer behagelig.

Når tidslinjen er satt, og du har en tidsramme å forholde deg til så kan du lage en sjekkliste på papir, eller mobilen slik at du ikke glemmer ting underveis. Skriv alt punktvis nedover sånn at du kan huke av etter hvert som du blir ferdig. Aller først kan du starte med å kaste ting du ikke trenger.

Selg, gi vekk eller kast

Kvitt deg med ting som har ligget rundt i evigheter uten at du har fått bruk for dem. Da frigjør du plass og du slipper å ha med deg unødvendige ting videre til ny bolig. Møbler, klær og andre ting kan du legge ut på Finn.no, eller donere klær du ikke har bruk for til Fretex for gjenbruk. Husk at lagringsplassen i en studentbolig kan være begrenset, så ta kun med deg det du er sikker på at du kommer til å bruke.  

Organiser tingene

Lag et system på det du skal ha med deg videre, og legg tingene i flytteesker, og merk innholdet i alle esker slik at du vet hva eskene inneholder når du skal pakke ut i studentboligen.

Bruk et fargekodesystem for å merke rom, kjøkken og bad med ulike farger, som du også bruker på kartongene slik at alle som hjelper til med flyttingen vet hvor i leiligheten eskene hører hjemme.

Pakk vinterklær og sommerklær separat, slik at du slipper å måtte bruke tid på å sortere klærne du har bruk for og ikke bruk for. Da unngår du en kjedelig ekstrajobb senere.

Husk å bruke innsatser til flytteesker hvis du skal ha med deg glass og kopper med til studentboligen, og med litt ekstra bølgepapp, og kraftpapir er du sikret at alt kommer trygt frem.

Flyttejobben

Tenk på ryggen når du skal flytte. Det er unødvendig å bære mer enn det du absolutt må. Les også om løftetenikker, slik at du stiller godt forberedt. En lagertralle er en engangsinvestering til 500 kroner som du kan bruke gang på gang. En sammenleggbar lagertralle kan legges sammen, slik at den tar mindre plass i boden når den ikke brukes. 

Presenning og kapell til tilhenger beskytter eventuelle møbler og utstyr du har med deg videre, slik at du unngår våte gjenstander når de skal losses av tilhengeren og inn ny leilighet. Slenger du på et flytteteppe mellom møblene så er du godt på vei for å få tingene inn uten en skramme.

Huskeliste for flytting

  • Planlegg i god tid
  • Avtal med venner
  • Lag en huskeliste
  • Bruk fargekoder
  • Kjøp et par ting som gjør jobben lettere
  • Bytt fastlege
  • Vann, strøm, gass, varme
  • Sjekk TV og internett
  • Nøkler til postkasse og bod

Det er mange ting å huske på når du skal flytte, så skreddersy din egen liste slik at den passer deg og dine behov. Lykke til!