Gi litt ekstra kjærlighet til bilen

Gi litt ekstra kjærlighet til bilen

Fjern salt, fett og skitt med rimelige og gode vaskeprodukter fra Biltema. Her er alt bilen din trenger nå.

Veiene er våte og glatte, og veisaltet sliter på bilen. Den er nå mer sårbar for rust. Mange velger kanskje å droppe bilvasken på vinteren, da den fort blir møkkete igjen. Men om du slurver med vasken kan det koste deg dyrt.

– Det er spesielt viktig å vaske bilen skikkelig på denne årstiden, sier Jon Petter Larsen, varehussjef i Biltema Fredrikstad.

– Når du vasker bilen, beskyttes den mot ytre påkjenninger som ellers kan føre til skader. For eksempel kan piggdekk være en faktor som gjør at partikler fra veien spinnes opp og gir ytterligere slitasje, fortsetter han.

83835

Rengjøring

I Biltemas varehus finner du et stort utvalg rengjøringsprodukter for både innsiden og utsiden av bilen. Sortimentet inneholder alt fra bilsjampo og et titall avfettingsprodukter til skumsprøyter og skånsomme mikrofiberkluter. Den smarte mikrofibervotten er også et skikkelig kupp!

Og det beste av alt? Hos Biltema trenger det ikke å koste skjorta!

– Skal bilen din inn til EU-kontroll er det lurt å ta en skikkelig rundvask først, råder Larsen.

Da går kontrollen kjappere og smidigere. Det er også smart å vaske rutene godt, og gå særlig over frontruten for å sjekke om det er steinsprutskader eller sprekker i glasset.

Sjekk dette selv før EU-kontrollen

  • Se til at ladekabler ligger i bilen under kontrollen om du har el- eller hybridbil. Disse sjekkes også.
  • Kontroller at vognkortet ligger i bilen.
  • Sjekk at vindusviskerne fungerer optimalt – uten å lage skjolder eller striper.
  • Signalhornet må virke.
  • Tilse at varseltrekant og refleksvest er med i bilen, og at refleksvesten befinner seg i hanskerommet.
  • Pass på at dysene til vindusspylerne, og eventuelt dysen til ryggekamera er riktig innstilt.
  • Gå over dekk og felger. Sjekk at dekkene ikke er utslitt, og at felgene ikke har fått sprekker eller andre skader.

Selv om du opplever at bilen din blir skitten igjen like etter vask, er det viktig med rengjøring for å holde den rustfri og godt vedlikeholdt så lenge som mulig.

– Det er ikke nødvendig med full rundvask hver eneste gang. En god spyling med rent vann er nok innimellom for å fjerne det verste av skitt og salt, råder Larsen.

Derimot er det supert å vaske bilen skikkelig nå og da med gode produkter som fjerner smuss.

Larsen forteller at han ville prioritert noen gode avfettingsprodukter fra Biltema for å løse opp det verste. I varehusene får du kjøpt blant annet kaldavfetting for motorvask som løser opp asfalt, tjære, olje og salt.

– Spray med kaldavfetting på den nederste delen av bilen og bak på støtfangeren. Bilen bør vaskes godt med sjampo etter produktet har virket i noen minutter, sier varehussjefen.

– Et annet produkt vi selger mye av er felgrenseproduktene våre som gir skinnende blanke felger. Bruk en egnet felgbørste for best resultat.

Smart å ha

Det går gjerne med litervis av spylervæske en vintersesong. Heldigvis selger Biltema store kanner spylervæske til en billig penge. Dette er det lurt å ha liggende i bilen til enhver tid om det plutselig skulle gå tomt når veiene er som verst.

Biltema er som kjent eksperter på bil, og nå som elbiler spiller en større og større rolle i det norske bilmarkedet, er det et stort fokus på disse. Visste du at du finner ladekabler i varehusene?

– Jeg er superfornøyd med ladekabelen fra Biltema, og bruker den selvfølgelig på min egen elbil, sier Jon Petter Larsen.

Biltema har også vedlikeholdsladere og startbatterier med en garanti på tre år. Dekkfiks er en annen ting som er genialt å ha på lur i bilen dersom uhellet er ute. Med dekkfiks kan du reparere punkterte dekk uten ekstra verktøy.

Larsen demonstrerer også hvordan man skifter vindusviskere, noe som er smart å gjøre ofte. Riper og steinsprut på frontruten sliter kontinuerlig på vindusviskernes gummikant. Vindusviskerne slites og funksjonen blir dårligere over tid slik at sikten blir dårligere.

Usikker på hvordan du skifter vindusviskere? Se Biltemas videoguide.

Tips!

Skal bilen din inn til EU-kontroll må du passe på å fylle på med spylervæske for å unngå etterkontroll. En annen ting du må huske på er plasseringen av refleksvesten i bilen. Sørg for å legge den i hanskerommet – ikke ha den liggende i bagasjerommet, slik mange kanskje har. Dette er en såkalt enerfeil på EU-kontrollen, men ifølge de nye reglene skal også disse feilene utbedres.

83828

Praktisk interiør

Det er flere ting som kan være både smart og praktisk å ha med i bilen når du skal ut å kjøre. Har du barn i baksetet og dere skal legge ut på langtur, kan det være kjekt med en nettbrettholder, så barna har underholdning.

Dessuten selger Biltema flere sparketrekk som hindrer slitasje av bilens opprinnelige inventar.

– Alle med småbarn vet hvor mye gris det kan bli i bilen. Jeg anbefaler de praktiske avfallsposene som enkelt kan hektes på for eksempel sparketrekket, sier Larsen.

– Om du ikke har innebygget GPS i bilen, kan det være praktisk å bruke mobilen med kartfunksjon. Jeg liker å sette mobilen i en egen holder som er festet med sugekopp mot frontruten.

I varehuset får du også kjøpt alt fra solskjerming til bilmatter. Dessuten finner du en praktisk antisklimatte i gummi som hjelper deg å holde styr på enten nøkler, bankort eller andre små gjenstander.