Gjør bilen klar for sommeren

Gjør bilen klar for sommeren

Er bilen klar for sommerens utflukter? Her er det du trenger til turen – samt noen ting du ikke visste du trengte!

Det er sommer og ferietid! Kanskje er du blant de mange som satser på bilferie i år, eller kanskje du bare skal ta noen dagsturer. Uansett er det greit å sørge for at bilen er klar for sol og sommer. Her er tingene du trenger, og produktene som øker komforten på bilturen betraktelig.

Strøm – som en drøm

Først og fremst må vi sørge for at bilen faktisk starter, og da må batteriet være klart til dyst. Bilbatteriet har vært essensielt siden oppfinnelsen av startmotoren, men etter hvert som vi har fylt bilene med flere og flere ting som er avhengig av strøm, har det bare blitt viktigere.

Det er mildt sagt irriterende, og upraktisk, å oppdage at bilen er strømløs midt i en biltur. Kanskje er man langt fra nærmeste bensinstasjon, og i verste fall har man noe man skal rekke – som en fergeavgang, eller innsjekk på et overnattingssted. Heldigvis er det enkelt å sikre seg mot slik.

En batterilader hjemme sikrer at batteriet er i form til turen. Denne har booster og starthjelpfunksjon, for de gangene batteriet er flatere enn Danmark. Den er imidlertid ikke praktisk å ta med seg på tur, men vi har også et bredt utvalg små og hendige starthjelper, som er svært enkle å bruke og effektivt starter bilen dersom den er tom for strøm. En stor bonus er at flere av dem også har utganger for lading av elektriske duppeditter som telefoner og nettbrett. Klaging fra baksetet over en strømløs iPad er jo omtrent like irriterende som en bil som ikke starter… Og dersom man vil være på den sikre siden, og spare starthjelpen i tilfelle man trenger den til å starte bilen, har vi også en rekke nødladere til elektrisk utstyr, fra helt enkle og svært rimelige, til atskillig kraftigere utgaver. Vi har til og med en powerbank med sammenleggbart solcellepanel, som sikrer at du aldri går tom for strøm! Denne er spesielt nyttig for dere som planlegger telt- eller campingtur.

Gode sko

Det hjelper likevel fint lite at bilen starter dersom den er dårlig skodd. Punktering som skjer ved at man for eksempel kjører på noe skarpt, er det vanskelig å sikre seg mot. Men man bør uansett stelle pent med dekkene året igjennom. Dette kan forlenge levetiden til dekkene, og vi har det du trenger innen dekkpleie.

Uhell kan likevel skje. En punktering er aldri hyggelig, men ekstra uvelkomment når man er på biltur. Et reparasjonssett for dekk er praktisk å ha i bilen, og kan gjøre at du kommer deg til et sted der du finner en mer permanent løsning. Det samme gjelder såkalt «reservehjul på boks», som du sprayer i dekket ved en punktering. Dette tetter dekket midlertidig, og kan brukes på dekk med og uten slange. Mange vil også sette pris på å ha en liten dekktrykksmåler i bilen, som lar deg holde øye med lufttrykket.

Behagelig temperatur

Komfort er viktig, og det finnes mye som kan gjøre bilturen litt mer behagelig. Aircondition er for eksempel fin-fint, men en håndholdt vifte kan likevel være deilig å ha i sommersola. Og for å minske solens herjing, kan man montere en solfilm. Denne filtrerer bort 99 % av UV-strålene, og reflekterer bort om lag 10 % av varmestrålingen. Dermed beskytter den bilens interiør mot solbleking og misfarging, og bilens passasjerer. Du velger mellom røykfarget, mørk og supermørk film.

Selv om man sitter godt beskyttet mot solens stråler, er det godt å ha kald drikke tilgjengelig. Vi har et bredt utvalg kjølebager og -bokser, fra helt enkle i stoff, til elektriske bokser drevet av 12 eller 230 volt. For litt ekstra luksus, kan du legge en termos fylt med isbiter i bilen. Dermed har du alltid en kald cola eller Farris på lur under kjøreturen. Og dersom du er uheldig og søler, har vi  selvfølgelig våtservietter også – i små og store pakker.

Vått og tørt

Vi har fokusert mye på sol og varme, men bilturer på sommeren kan selvfølgelig også inneholde store doser regn – spesielt hvis man holder seg i Norge. Det gjelder å holde seg forberedt, enten man møter regnet sittende i bilen, eller når man er ute og går. En ren frontrute håndterer vann atskillig bedre, spesielt om du har gått over den med vannnavvisende glassrens. Og skikkelige vindusviskere må man ha. Biltema har viskere til alle biler og modeller, og du finner enkelt den riktige typen til din bil ved å taste inn bilens registreringsnummer på nettsiden. Dersom du skulle bli overrasket av regnvær når du er utenfor bilen, har vi såklart regntøy og paraplyer, men det aller enkleste og mest praktiske er kanskje å ha en regnponcho på lur. Denne tar liten plass, og beskytter effektivt mot vann fra himmelen.

Ryddig bagasjerom

Det er mye man skal ha med seg på tur, og man vil forsøke å holde så god orden som mulig. Vi har forskjellige løsninger som både beskytter bagasjerommet mot unødvendig slitasje, og holder orden. En smart løsning er denne bagasjebeskyttelsen, som med et trekk i glidelåsen blir til en romslig bag. For de små, men essensielle tingene du trenger å vite hvor er, har du denne bagasjevesken som festes med borrelås eller trykknapper. Hvis du har mye som ligger løst, kan dette bagasjenettet holde ting på plass, og en bagasjeromsmatte skjermer bagasjerommet fra slitasje og smuss.

76596

Alt du trenger

Vårt rikholdige sortimentet gjør at du finner alt du trenger til bilturen. Vi har til og med en egen seksjon for komfort i bilen!

For vi har virkelig «alt»; kofferter og reisevesker for alle behov, nakkeputer for passasjerer som vil ta seg en lur, kokeapparat til campingturer, reiseseng til barn, sykkelstativ så du kan ta med deg tohjulingen, .. Kort fortalt, alt du trenger av reiseutstyr, også når du velger andre fremkomstmiddel enn bilen. På nettsiden vår søker du deg enkelt frem til det du måtte trenge, og med Biltema-appen har du hele sortimentet i lomma.

Da gjenstår det bare å ønske god tur!

76608