Lag dine egne verktøyinnlegg!

Lag dine egne verktøyinnlegg!

Som boligeier har du garantert en del verktøy liggende i boden. Noe i original oppbevaringskoffert og noe liggende løst. Slikt blir det fort rot av! Som oftest er det vanskelig å skaffe kofferter eller bokser med innlegg som passer til akkurat ditt verktøy. Da er selvgjort velgjort. I denne artikkelen har vi latt oss inspirere av forumet til Byggebolig for å vise deg hvordan du på en enkel måte kan lage et spesialtilpasset innlegg til en drill. Fremgangsmåten kan selvsagt brukes for å lage innlegg til veldig mye annet også.

Du trenger:

Du starter med å bruke spraylimet til å lime sammen så mange dempematter du trenger for å fylle kofferten. Når du påfører limet, sprayer du begge flatene som skal limes, venter 5 – 7 minutter til limet er overflatetørt og legger mattene sammen under press. Deretter tar du innvendige mål av kofferten og skjærer de sammenlimte dempemattene til korrekt størrelse ved hjelp av en brytebladkniv med skarpt blad. Det kan være lurt å bruke en mal av papp/kartong for å være sikker på at målene er helt nøyaktige."

Så legger du drillen oppå dempemattene, finner frem merkepennen og tegner rundt den. En merkepenn med spiss tupp er viktig for å få en tydelig og nøyaktig strek. Når det er gjort, så tar du frem brytbladkniven igjen og skjærer langs streken. Ta deg god tid for å få et så pent og nøyaktig resultat som mulig.

"

Ettersom du har brukt flere dempematter, er det enkelt å tilpasse hvor dypt innlegget skal være. Det er nemlig fort gjort å fjerne mattene lag for lag etter hvert som du skjærer. Til vår drill har vi for det meste fjernet to lag med matter, men tre lag ved batteriet. Da ligger drillen jevnt over det hele.

"Når du er ferdig med dette så har du et perfekt innlegg til drillen eller annet verktøy. I vårt eksempel har vi valgt å skjære ut spor som ledningen til laderen kan ligge i, men den kan også ligge løst. Det sparer deg for litt tid. Et siste tips kan også være å lime fast dempematter i lokket på kofferten. Da vil verktøyet presses litt ned og ligge i ro når kofferten transporteres eller står på høykant.

Lykke til med å lage egne verktøyinnlegg!