Lag ditt eget badeparadis hjemme

Lag ditt eget badeparadis hjemme

Savnet av «Syden» blir stort for mange i sommer, og minst halvparten av oss planlegger for opphold i Norge denne ferien. Så hvorfor ikke flytte bassengresorten hjem i hagen?
Hvis du har en litt større hage, så er det muligheter for å lage sin egen fornøyelsesplass. Men selv i bakgårder, på mindre hageflekker eller på balkongen er det enkeltelementer her man kan bruke til å få feriefølelsen hjemme. 

Vi har konsentrert oss om to hovedområder i parken vår: Bade-/lekeland og loungeområde/servering - men her er det bare fantasien som setter grenser. La oss ta en titt på mulighetene!

Bad og lek

Det viktigste i en fornøyelsespark er selvsagt fornøyelsene. Vi håper på en varm sommer, og går løs på badelandet:

Vi har bassenger i alle størrelser, men hvis du har plass, så ville vi virkelig ha gått for årets nyhet: Familiebassenget som er det største i sortimentet. Det er lekkert, enkelt og greit. Rett under i den klassen har vi rammebassenget, som vi har brukt her i hagen. Alternativene er blant annet det litt mindre Rainbow-bassenget, eller minibasseng for de aller minste.

Flamingoen og enhjørningen er stilige og kjekke og ha, så de må med, uansett om de skal i de store bassengene eller være med på stranda.

SoMe-MAL20182.jpg

Sjekk ut alt om vannleker her!

En av årets store nyheter er: Spabadet med massasjebobler. Det kommer til å bli blant sommerens store innkjøp - og med en pris på kun 3999 kroner er den nesten umulig å slå.

Ethvert hagebadeland bør selvsagt ha en hagedusj for kroppsvask på vei inn og ut, den elegante varianten vi har brukt kommer i svart PVC, med 18 liters vannbeholder og et hjul for regulering av temperaturen. Vannet varmes opp av sola.

Husk også vannsklie for en ekstra dimensjon av badeparadis! Velg mellom en femmetersvariant og en med to baner, begge gir timer med moro, bare plasser dem i en slak nedoverbakke. De kobles enkelt til vannslange, og innebygde sprinklere skaper både en fossefalleffekt og det ultimate plasket ved mållinjen.

Er du mer typen som foretrekker å slappe av på sidelinjen, så kan du nyte omgivelsene i en solstol. En kombinert sandkasse/barnebasseng er også perfekt for de små som ikke skal i kast med de store vannlekene.

(OBS! De store bassengene bør helst vedlikeholdes litt. Se utstyret som gjør vedlikeholdsjobben til en lek.

På den tørre siden av parken kan du plassere et fotballmål, som er en evig vinner nesten uansett vær, kanskje spesielt nå som fotballsesongen virker å være på gang igjen.

Frisbeegolf vokser stadig i Norge, og frisbeekurven er populær blant de som liker litt variasjon i uteleken. 

Uansett tørr- eller våtlek er det et veldig godt tips å gå til innskaffelse av solbeskyttelse, et seil som kan henges opp er noe av det mest effektive. Hengekøye med stativ er også helt nydelig for de som bare skal følge med!

Lounge, avslapning og servering

I et rolig hjørne, litt unna gledeshyl og vannsprut, er det også godt å kunne slå seg til i ferievarmen. På Biltema finner du alt du trenger for en aldri så liten lounge!

No-braineren er selvsagt loungesettet med bord og stoler samlet. Med superenkel sammenleggbar paviljong over sittegruppa har du plass til avslapning både med sol og hvis du trenger beskyttelse hvis det skulle komme noen regndråper.

SoMe-MAL2018.jpg

Høyt kunstgress, hvite badehåndklær og LED-hagebelysning fullfører Saint-Tropez-looken, og hvis du er seriøs så smeller du også til med partyhøyttaleren med bluetooth. Da slipper du å bli forstyrret av den milde summingen av robotgressklipperen som gjør hagearbeidet for deg mens du tar det helt med ro.

Blir det virkelig for varmt ute i sommer, la oss krysse fingrene, så kan vi anbefale litt nedkjøling inne med vifte med fjernkontroll, eller portabel aircondition som du praktisk kan flytte med deg.

Videre: Biltemas grillutvalg er stort, og gir god anledning til å lage fornøyelsesparkens egen kiosk eller minirestaurant. I varehuset finner du alt fra dobbel grilltønne for de store selskapene, til minigriller - her kan du se mer av grillutvalget.

Fyr opp kulegrillen med god mat, dekk bordet med lekkert servise, og bare nyt sommerdagene.

En idé til å utvide kosen ytterligere er å sette opp et par hagefakler rundt loungeområdet, og de lyse sommerkveldene holder seg enda litt lysere enda litt lenger.

Vi har også mye annen hagebelysning som skaper en fantastisk ramme, for eksempel kule diskoslynger dersom det virkelig blir selskap til sent på kvelden, når kanskje selve badedelen av parken er stengt.