Det er enkelt å trene hjemme!

Det er enkelt å trene hjemme!

Trening er god medisin så lenge man ikke trener for hardt og tungt ved oppstart, og øker på for fort.

Samtidig kan det være vanskelig å klemme inn en treningsøkt flere ganger i uka, spesielt hvis reiseveien til treningssenteret er lang. Treningssenteret er som regel stappfult og det kan være lang kø ved maskinene.

Hvis du kjenner deg igjen, så kan det være på tide å vurdere å ta treningsøktene hjemme.  

Med enkle apparater kan man legge til rette for trening hjemme. Det behøver heller ikke å være dyrt å lage sitt eget lille treningshjørne.

Mange blir fristet til å kjøpe store og dyre maskiner og treningsutstyr som tar unødvendig mye plass og som visner bort i et hjørnet i løpet av kort tid. Det er lett å kaste bort mye penger på unødvendig og dyre produkter som verken er praktiske eller spesielt skånsomme mot lommeboka. 

Det lureste er å starte med det grunnleggende og heller oppgradere underveis, hvis behovet melder seg.

Utstyret som gir en effektiv hjemmetrening:

"

Fordelene med å trene

Legger du inn 150 minutter hver uke med moderat intensitet, eller 75 minutter med høy intensitet, vil du fort merke fremgang både når det gjelder kondisjon og styrke.
 
Treningen må selvsagt tilpasses både alder, treningstilstand, eventuelt sykdomsforløp og ambisjonsnivå. Å bytte aktiviteter ofte er bra både for motivasjonen og for å unngå slitasjeskader.
 
Slik gjør du hjemmetrening enkelt:

1. Sett deg realistiske mål. Ikke start opp alt for hardt, da er det lett å miste motivasjonen.

2. Bestem deg for hvilken treningsform du vil drive med. For å kunne drive med noe over tid er det helt avgjørende at du liker det du holder på med og at det er en treningsform som kroppen din tåler.

3. Sørg for å ha treningsutstyr lett tilgjengelig. Har du enkelt treningsutstyr, som stor treningsball og treningsstrikker, kan du utføre mange øvelser hjemme i stua. Med en ergometersykkel i tillegg kan du både trene kondisjon og styrke. Gjør det enkelt for deg selv, da er det lettere å gjennomføre treningsøktene.

4. Ikke gi opp. Å endre vaner og livsstil tar tid. Kroppen må venne seg til å være mer i bevegelse. Lytt til kroppen, og tilpass treningen etter hva kroppen din klarer.