Slik får du en vår-klar MC

Slik får du en vår-klar MC

Nå skal motorsykkelen frem fra vinterdvalen. Det betyr vask, pussing, mekking og klargjøring. Biltema har alt du trenger.

Slik SØK ETTER DELER HER

Vårens vakreste eventyr, kaller mange det. Parallelt med godværet kommer også den umiskjennelige lyden av motorsykler på norske veier. Vinterdvalen er over. Nå starter en artig og spennende tid for mange.

Sikkerhet

Uansett hva slags sykkel du har - rask, treg, ny eller gammel. Sikkerhet er like viktig. Ikke spar på pengene når det kommer til sikring av deg selv og passasjerer. Hjelm, sko, hansker, ryggskinne, jakke og bukse. Dette er den eneste beskyttelsen du har dersom uhellet skulle være ute.

Biltema har også synlige og praktiske varselvester som gjør det veldig synlig for andre trafikanter langs veien.

Det er spesielt viktig på sjekke at alt er i orden med sykkel og utstyr, men selvsagt er det enda mer viktig å tenke over at føreren kanskje er litt rusten selv. En lang vinter er over, og det går noen kilometer før sykkelen «sitter» godt. Ikke vær for hard på gassen.

Reservedeler

Er du blant dem som mekker og ordner mye selv på tohjulingen, så kan Biltema hjelpe deg med å finne frem i jungelen av deler.

SØK ETTER DELER HER:

Slik SØK ETTER DELER HER

Og i disse Korona-tider har vi ordnet det slik at du trygt kan hente varene dine. Gjennom tjenesten Kjøp&Hent Drive-In kan du kjøpe på nettet, hente varene i varehuset eller få de levert i bagasjerommet på bilen din - eller på motorsykkelen om du velger den som transportmiddel.

Biltema selger verktøy og produkter som gjør reparasjon og vedlikehold hjemme gøy og enkelt. Du får kjøpt motorsykkelstøtte, løftebukk, MC-stativ, forhjuls-støtte og verktøy i alle varianter.

Pakkeutstyr og vask

Skal du på langtur er det gjerne lurt å pakke med seg både klær, litt mat og annet nødvendig utstyr for noen mil på asfalten. Pakkevesker og bokser fra Biltema gjør at du oppbevarer all bagasje trygt og tørt.

Husk at også på motorsykkel er sikring av last ekstremt viktig.

SE PAKKEUTSTYR HER:

SE PAKKEUTSTYR HER

Det siste du gjerne gjør før oppstart, er en skikkelig vask slik at alt skinner. Biltema sitt utvalg av vaskemidler og redskap for dette er rikholdig.

SE VASKEUTSTYR HER

SJEKKLISTE

Dette bør du gjøre før du ruller ut motorsykkelen:

  • Rengjør sykkelen og kjedet
  • Bytt motorolje og filter. Et tips er å gjøre det minst en gang i året, eller når produsenten anbefaler det
  • Vær nøye med sjekk av bremser, speil, lys, blinklys og mønsterdybde på dekk. Mønsterdybden skal være minimum 1,6 mm
  • Sjekk at hjelmen er hel og fin. Riper i visiret gir redusert sikt
  • Lad opp batteriet

export12342.jpg

Sjekk at alt sikkerhetsutstyr er i orden. Lys, bremser, blinklys, dekk og speil.

export1234.jpg

Sikkerhetsutstyr er avgjørende for en trygg tur på motorsykkel. Det er den eneste beskyttelsen du har dersom uhellet er ute. Hjelm, jakke, bukse, sko, hansker og ryggskinne er et minimum.