Ønsk gjestene velkommen med et Halloween-gresskar

Ønsk gjestene velkommen med et Halloween-gresskar

Halloween betyr gresskar i alle mulige former og fasonger, og de er stadig vanligere å se på naboen trapp. Halloween er populært og gresskarlykter har blitt en årlig tradisjon som mange familier gleder seg til.

Overalt ser man de fine, oransje, gresskar-lyktene lyse opp i høstmørket. Hjemme hos oss har utskjæring av gresskar blitt en årlig tradisjon, som hele familien gleder seg til.

Vi begynner alltid med å skjære ut et lokk øverst på gresskaret. Når vi har løftet det av, huler vi ut gresskaret med en stor skje eller sleiv. Man kan spare på gresskarkjøttet og lage pai eller saftige muffins, eller bruke det i en deilig gryte. Frøen kan man riste og lage salte snacks av. Husk å ikke gjøre veggene for tynne. Da synker gresskaret lettere sammen.

Man trenger ikke å lage det tradisjonelle, skumle halloween-ansiktet. Hvorfor ikke ikke skjære ut en siluett av et løv, og la det ønske gjestene velkommen på trappa? For en mer tredimensjonal effekt kan man skjære inn et mønster, og deretter pirke bort skallet istedenfor å skjære gjennom hele gresskaret. Da får man et mykere lys gjennom lykten.

Helene Olsen, lærerstudent

Sørg for at du har utstyret du trenger

Skjær et hull øverst på gresskaret og tøm innholdet

Bruk innholdet til å lage en god pai eller saftige muffins

Motivet velger du selv. Skummelt eller innbydende, ditt valg!