Ønsk gjestene velkommen med et Halloween-gresskar

Ønsk gjestene velkommen med et Halloween-gresskar

Halloween uten gresskar er som jul uten julenisser. Gresskar kommer i alle mulige former og farger og de er ikke bare morsomme å pynte, men også gode å spise!

Overalt ser man de fine, oransje, gresskar-lyktene lyse opp i høstmørket. Utskjæring av gresskar blitt en årlig tradisjon, som hele familien gleder seg til.

Slik skjærer du ut et gresskar

Man trenger absolutt ikke å lage det tradisjonelle, skumle halloween-ansiktet. Hvorfor ikke ikke skjære ut en siluett av et løv, og la det ønske gjestene velkommen på trappa?

Bruk en drill for å lage et effektfullt, grafisk mønster

For en mer tredimensjonal effekt kan man skjære inn et mønster, og deretter pirke bort skallet istedenfor å skjære gjennom hele gresskaret. Da får man et mykere lys gjennom lykten. Husk å ikke gjøre innerveggene for tynne, da synker gresskaret lettere sammen. Du kan også bruke en drill for å lage et effektfullt, grafisk mønster. Vi viser deg hvordan!

78932

Ha utstyret i orden - Sørg for at du har utstyret du trenger før du begynner jobben. En drill, skarp kniv og hansker med kuttbeskyttelse er uunnværlig.

78936

Tøm gresskaret - Skjær et hull øverst på gresskaret og tøm innholdet oppi en bolle.

78940

Ta vare på innholdet - Bruk en øse og ta ut innholdet av gresskaret. Legg dette til side i en bolle og ta vare på det til senere.

78944

Utskjæring med drill - Bruk en drill for å lage et mønster i gresskaret. Bruker du bor med forskjellige diameter eller et sylinderbor for større hull, blir det et variert og kreativt mønster. Vær kreativ!

Nå kan din fantasifulle kreasjon vises frem til skrekk og gru eller beundring. Når mørket senker seg, og mønstret lyses opp innifra, så får du den perfekte Halloween-stemningen.

Gresskar-snacks

Spar du på gresskarkjøttet kan du lage pai, saftige muffins, eller bruke det i en deilig gryte. Kjernene kan man riste og lage salte snacks av og her får du en deilig oppskrift på ristede gresskarkjerner*. 

Slik gjør du

  1. Del gresskar i to og skrap ut frøene. Plukk ut gresskarfrøene fra den trådete massen de ligger i. Skyll dem godt, og tørk dem.
  2. Vend frøene i olje og salt, og spre utover et bakepapirkledd stekebrett. Hvis du vil ha i mer smak, kan du tilsette litt revet hvitløk eller urter.
  3. Sett brettet i stekeovn på 200 °C i 15-20 minutter, avhengig av størrelsen på frøene. Frøene er ferdige når de er vakkert gyllenbrune. Avkjøl på papiret.

*Oppskrift hentet fra matprat.no