Så enkelt får du orden i hjemmet

Så enkelt får du orden i hjemmet

Har rotet tatt overhånd hjemme, eller er du lei av å lete etter ting overalt? Mange ser på ryddejobben som terapi, mens andre ser på det som et ork som utsettes så lenge som mulig. Vi har samlet noen gode tips som gjør jobben enklere og samtidig sparer deg for tid.

Reduser antall gjenstander

De fleste sliter med nok plass til alle tingene som har hopet seg opp i løpet av årene. Det går fort utover arealet og kvadratene man kan boltre seg på hjemme. Før man begynner med organiseringen er det lurt å starte med å redusere antall gjenstander. Kast det som kan kastes og sorter alle tingene i hauger. Deretter kan man begynne å tenke etter hvor man har ekstra plass og områder som ikke er utnyttet eller som kan utnyttes bedre med noen enkle men smarte oppbevaringsløsninger.

Smart oppbevaring

Oppbevaringsbokser

Det første oppbevaringstipset er oppbevaringsbokser med hjul, eller sengeskuffer som de også heter. Disse er praktiske fordi de får plass under sengen og kan enkelt trilles ut og frem når man trenger noe. De fleste får plass til 3-4 av disse, og fordelen er at du kan gjemme bort ting, samtidig som du enkelt kan hente dem frem igjen dersom behovet melder seg. 

Du får også tak i sammenleggbare oppbevaringskasser som kan legges sammen når de ikke er i bruk. Det positive her er at de tar opp minimalt med plass i tilfellene de ikke brukes.

Skiutstyr, vinterjakker og ting man ikke bruker på en stund kan legges i praktiske oppbevaringsbokser med QR kode. Når man lagrer ting over en lenger periode så glemmer man hvor ting ligger når man skal finne dem igjen. Det ender som regel med at alle bokser, poser og kartonger må åpnes for å finne det man trenger.

Med oppbevaringsbokser med QR kode slipper du dette, og du behøver bare å skanne koden på boksene for å vite hva som ligger i hvilken boks og dermed har du full oversikt. Kombinerer du disse skuffene med oppbevaringsrom så får du enkel tilgang til de mindre tingene du vil oppbevare.

Vakuumposer

Vakuumposer er et av de beste tipsene for plassbesparing. Disse sparer mye plass og beskytter klærne mot vann, lukt, smuss og insekter. Med dobbel glidelås og doble sikkerhetsventiler gir enkel og trygg lukking, og det er enkelt å suge ut luften med en støvsuger. En enda bedre versjon av slitesterkt kanvas med håndtak på innsiden er proffversjonen.

950x580_oppbevaring.jpg

Sko er også kjent for å ta mye plass i gangen. Heldigvis kan du gå til innkjøp av en skohylle som lar deg stable skoene oppå hverandre for bedre utnyttelse av plassen. Kombinerer du dette med et skobrett får du også kontroll på møkkete og våte sko. Et tips til soverommet er hengende oppbevaring med seks hyller. Denne kan brukes i garderoben, i gangen og den passer godt med et klesstativ. Da får du samme funksjon som et skap uten at det trenger å ta like mye plass som et skap.

Et siste smart og veldig enkelt tips for å spare enda mer plass, er å bytte ut kleshengerne. Fløyelshengere gjør at klærne ikke sklir av hengerne. Hyller og kroker gjør at du får ting bort fra gulvet og opp i høyden.

God rydding!