Rengjøringstips for høst og vinter

Rengjøringstips for høst og vinter

Høsten og vinteren er den perfekte tiden for å rengjøre hjemmet. Høsten består av regnfulle dager, og ingen har lyst til å gå ut når vinterstormene står på. Men dårlige utedager har sine fordeler – da passer det perfekt å rengjøre hjemmet. Bruk våre praktiske rengjøringstips, og sett i gang!

Her i Norden er sommeren kort, så vi må passe på å nyte de solfylte og varme dagene. Da er det ikke så fristende å bruke tid med støvsuger eller mopp innendørs – og når det er hetebølger, bør du ikke slite deg ut heller. Nå som det er slutt på sommerdagene utendørs, kan det være på høy tid å rette blikket inn i hjemmet og mot rengjøringen.

Med riktig utstyr går rengjøringen som en lek uansett årstid. Hos Biltema finner du rengjøringsproduktene du trenger til alle flater i hjemmet, og til kjøkken, baderom og alle andre rom. Hos oss finner du for eksempel støvsugere, mopper,, rengjøringskluter og rengjøringsmidler. Vi har også samlet rengjøringstips til hjemmet, slik at rengjøringen blir enda enklere i høst og vinter!

Mikrofiberkluten gjør det enklere å rengjøre overflatene i hjemmet

Mikrofiberkluten er et perfekt rengjøringsprodukt for praktisk og miljøvennlig rengjøring. Begynn med å rengjøre de reneste overflatene, og fortsett med overflatene som er mer skitne. Det er alltid lurt å arbeide seg ovenfra og ned når man tørker støv. Med en mikrofiberklut fjerner du ikke bare støv, men også smuss- og fettflekker, og det er ikke sikkert du trenger å bruke rengjøringsmiddel engang. En lett fuktet mikrofiberklut gir optimal rengjøringseffekt, så du bør ikke fukte den for mye. En tørr mikrofiberklut er også et godt valg når du skal rengjøre elektronikken i hjemmet.

Rene gulv får hele hjemmet til å se nyvasket ut

Det lønner seg å støvsuge gulvet regelmessig, slik at for eksempel steiner som henger fast i skoene, ikke lager riper. Om høsten og vinteren er flekker på gulvet også et velkjent syn. Det lønner seg å fjerne dem og andre flekker umiddelbart, slik at de ikke setter seg i gulvet.

siivous_950x580.jpg

Tre- og laminatgulv bør rengjøres med en lett fuktet mopp. Husk at disse materialene ikke tåler mye fuktighet. Gulvmoppen bør vaskes hyppig, siden en skitten mopp sprer smuss fra rom til rom. Det er lurt å ha noen reservemopper i skapet, i tilfelle moppen ligger i skittentøyet når du skal vaske. Velg et rengjøringsmiddel for gulv som er tilpasset gulvmaterialet i hjemmet.

Gjør julevasken enkel og økologisk

For mange er julevasken en viktig del av juleforberedelsene. For å gjøre julevasken så enkel som mulig er det lurt å begynne i god tid. En godt planlagt julevask er halvferdig før du har begynt!
Lag en tydelig huskeliste, og del opp oppgavene i familien. Listen gjør det enklere å fokusere på det som er viktig, og det er også en god følelse å kunne krysse av de ferdige punktene. I et rent hjem blir det koselig å ønske julen velkommen.

Julevasken kan gjøres økologisk hvis du bruker miljøvennlig natron og eddik. Med naturlig natron kan du rengjøre blant annet kjøkken, baderom, avløp og til og med tekstiler. Prøv produktet på et lite, skjult område først. Eddik er også et miljøvennlig rengjøringsmiddel som blant annet fjerner flekker, mugg, kalk og vond lukt. Eddik kan brukes til vasking og rengjøring både innendørs og utendørs. Hos Biltema finner du også for eksempel et feiesett og en oppvaskbørste, som er effektive hjelpemidler når du skal rengjøre.

Av-is kjøleskapet og fryseren når det er kaldt ute

En kald vinterdag er den perfekte anledningen til å rengjøre kjøleskapet og fryseren. Mens du vasker, kan du enkelt flytte maten ut på for eksempel balkongen eller terrassen. Når det er kuldegrader ute, blir den ikke ødelagt mens du rengjør. Hvis du har selvavrimende skap, trenger du ikke å avrime det. Men det er lurt å holde kjøleskap og fryser rene, og det skader heller ikke å se gjennom matvarene fra tid til annen. Når kjøleskapet eller fryseren har tinet helt, bruker du en mikrofiberklut med oppvaskmiddel til rengjøringen. Tørk grundig, slik at det ikke oppstår ny is med en gang.

Det er lurt å gjøre rengjøring av ildstedet til en vane

Det er lurt å rengjøre ildstedet før de mørke kveldene kommer, da man nyter ildstedet mer enn vanlig. Et rent ildsted gir økt sikkerhet og komfort. Med glassrens for vedovner blir soten på døren en saga blott. Rengjøringsmiddelet løser raskt og effektivt opp fastbrent sot fra glassdørene i ildstedet. Sot- og askesuger er smart for effektiv rengjøring og oppsamling av tørt avfall som kald aske, sot, kull og spon. Husk at ildstedet i hjemmet må feies hvert år. Feingen må gjøres av en feier som samtidig kan kontrollere pipen.

Rydd i skapene, og kvitt deg med ting du ikke trenger

Høsten er tid for fornyelse, og man får lyst til å rydde i skapene. Tøm skapene og vask dem med et universalrengjøringsmiddel og en mikrofiberklut. Sorter tingene i forskjellige stabler etter om du skal ta vare på dem eller kvitte deg med dem. Reparer ødelagte ting hvis det er mulig, og hvis det ikke er mulig, kaster du dem. Plasser tingene som skal tilbake i skapet, i forskjellige oppbevaringsbokser. Da holder du orden i skapet, samtidig som det blir lett å finne det du leter etter.

siivouslaatikot_950x580.jpg

Hos oss finner du blant annet en Oppbevaringseske med åtte rom for smart oppbevaring av mindre ting. Den store oppbevaringsesken er perfekt til for eksempel leker, luer og hansker eller barneklær. En oppbevaringseske med vakuumpose beskytter klær og andre tekstiler mot fuktighet, lukt, støv og insekter. En solid oppbevaringskasse av tre passer til for eksempel oppbevaring av små ting i boden eller leker på barnerommet. Kassen kan males, lakkes, oljes, vokses eller brukes ubehandlet. Oppbevaringsbokser som kan stables, kan brukes til oppbevaring av mat eller for eksempel perler, glasskuler eller små samlegjenstander. Med den gjennomsiktige oppbevaringsboksen ser du enkelt innholdet. Boksene finnes i forskjellige størrelser.