Så enkelt får du god orden inne og ute

Så enkelt får du god orden inne og ute

Har rotet tatt overhånd inne? Eller er du lei av å lete hver gang du trenger verktøy i garasjen? Her er noen gode løsninger for en triveligere hverdag! Innerydding! Terapi for noen, arbeidsoppgaver for andre. Heldigvis finnes det en rekke løsninger som gjør jobben enklere, uansett om du elsker den eller ikke.

Bod og innerom

Det aller første tipset er en liten Biltema-hack: Bestikkskuffen er genial for å få orden i skuffene, og den kan brukes til flere ting enn bare bestikk.

Selvklebende kroker passer bra til kjøkkenet, men kan brukes overalt. Med disse får du kjøkkenhåndklær, badehåndklær og alle andre typer klær vekk fra gulvet.

Inne på kjøkkenet får du raskt god orden ved bruk av bokser til matoppbevaring. Tørrvarer holder seg bedre i disse, og de har et praktisk vindu som lar deg se hva som er inni uten å måtte ta boksene ned fra hylla.

Benytt muligheten til å rydde i fryseren mens du er i gang. Da er vakuumpakker et «must» som anbefales. Fordelen med vakuumpakker er at vakuumpakkede næringsmidler holder opptil fem ganger lenger i fryseren, og du unngår fryseskader. Vakuumposene kan brukes flere ganger, tåler mikrobølgeovn og oppvaskmaskin, og de kan også legges i kokende vann.

Et godt forslag for soverommet er en hengende oppbevaring med åtte hyller. Denne er perfekt uansett om det er gangen, garderoben eller boden, og passer strålende med et klesstativ av rustfritt stål. Alt du får ut av et skap - uten å bruke så mye plass som et skap gjør.

Et av våre beste tips er: Tynne kleshengere gjør plass til mye mer. Du sparer fort mye areal bare ved å bytte ut kleshengerne dine. Og fløyel gjør at klærne ikke sklir av hengerne.

Tipset som kanskje gjør ryddelivet enda enklere er bruk av vakuumposer. Disse sparer mye plass samtidig som de beskytter klærne mot vann, lukt, mugg, smuss og insekter. Dobbel glidelås og doble sikkerhetsventiler gir en enkel og trykk lukking og det er enkelt å suge ut luften med en støvsuger. 

Proffversjonen er en oppbevaringsboks av slitesterkt canvas med håndtak på sidene og innvendig vakuumpose.Det kan være en god idé å sortere sesongklærne hver høst og vår, og legge bort det som ikke tilhører sesongen. For eksempel bør skoene du eller familien bruker oftest få plass i yttergangen, mens de som brukes sjeldnere kan ha tilhold i skapene.

Oppbevaringskasser med lokk i en rekke størrelser er smart. Disse kan du gjemme unna under sengene eller i skap, eller stable i boden eller på loftet. Velg sammenleggbare for å spare plass når boksene ikke er i bruk.

En kasse med foldbart lokk er spesielt praktisk og en av favorittene til å få unna barnas leker. Den er både fin samtidig som den gjør det lettere for barna selv å rydde.

Trådkurven med stativ er perfekt i skap og boder, og denne trådhyllen for plassering i hjørner gir stilren oppbevaring på badet uten at du må bore hull i flisene.

Utendørs

Været har vært fint i store deler av landet nå på tidlig vårpart, og mange har litt ekstra tid til å pusle i hagen eller på terrassen. Start med å feie og rake, da kommer du ganske langt i uteområdene.

Unn deg en ergonomisk rive eller en feiekost med bust av naturmateriale, som er perfekt for entré, balkong eller terrasse. Da er du godt i gang.

Med en kombinert løvsuger og løvblåser tar du snarveien. Denne har oppsamlingssekk på 40 liter, skulderreim og støttehjul for enkel bruk. Når du bruker sugefunksjonen males løvet ned til en tidel av størrelsen, avfall som dermed blir lettere å gjøre seg av med i etterkant.

En kompostkvern er nøkkelen til å gjøre denne sjauen enda enklere, den maler greiner og kvister du har fått samlet sammen. Denne modellen ble best i test hos den svenske forbrukerportalen Råd & Rön for noen år siden, som blant annet skrøt av at maskinen «håndterer alle typer materialer, har stor kapasitet og lavt støynivå.

Kompostbeholderen er også verdt å nevne. Den er selvsagt skapt for å gjøre en jobb i hagen, men den kan også vikariere som innhegning for hunden.

En løv- og gressbeholder er ekstremt praktisk når man får rakeånden over seg. Den tar også null plass når den ikke er i bruk, siden den kan foldes sammen.

Får du med denne effektive løv- og gressamleren, så får du plenen plettfri på null komma niks.

Et par fine, flettede hagekurver gjør seg for å gjemme unna småtterier som ligger og slenger ute, kanskje særlig hvis du har en plassbegrenset balkong.

Det føles ganske raskt bedre når man får unna leker og slikt fra bakken. Det tar ikke så lang tid å få det såpass ryddig at man kan finne roen ute.

"

I garasjen

Våren nærmer seg veldig, så det er tid for å rydde vinteren ut av garasjen, og få orden inne. Ofte er det slik at rot hemmer inspirasjonen - gjør noe med det nå!

Biltema har alle slags typer løsninger – både store og små. Dette er løsninger som gjør at du for eksempel nærmest kan innrede garasjen som din stue nummer to.

En skikkelig sjau vil gi deg god oversikt over verktøy, utstyr og alle typer redskap man plasserer i bilens hjem.

Garasje skal være gøy. Når du åpner garasjeporten skal det kile litt i magen. Mange av oss bruker jo en god del tid her. 

Tenk på å lage plass til innredning og utstyr som skaper god orden, og la dine egne og familiens interesser prege hvordan du innreder. Da kommer du til å trives!

De fleste har som utgangspunkt at bilen skal ha plass. Samtidig blir garasjen også et lager for sesongbasert utstyr som hagemøbler, lagring av dekk og sykler, og ikke minst leker for barna.

Biltemas enormt populære garasjeinnredning kommer nå i løse moduler, så du kan bygge den nøyaktig som du vil.

Oppbevaringshyllene er Biltemas bestselger og alltid populært, både i garasjen og i boden (kjøper du flere, blir de også billigere).

Benytt tak og vegger. Biltema har alt du trenger for å henge utstyr på vegg, og vi hjelper deg dersom du trenger å lagre på garasjens loft eller henge bilens takboks fast i garasjetaket for enkel og trygg lagring.

Ski er et godt eksempel på noe som med fordel kan lagres i høyden i garasjen, sammen med skistøvler og hjelmer. Mange glemmer de siste 40-50 centimeterne opp til taket, perfekt for utstyr som har lange pauser fra bruk.

I Biltema-sortimentet finner du mye forskjellig opphengs-utstyr i flere kategorier.

Du finner kroker til å henge utstyr og tavler til verktøy, som får tingene unna gulvet, men ikke lenger unna enn at du lett får tak i dem hvis du jobber mye i garasjen. Sykkelopphenger er også helt genialt for å på magisk vis skape litt mer plass.

Det som derimot får lov til å stå på gulvet, bør gi effektiv og praktisk oppbevaring.

Vårt flyttbare arbeidsbord er elsket av mange som liker å arbeide med bilen, det samme er den populære verktøyvogna på hjul. Med denne har du full kontroll, og kan lett ta med deg hele verktøysamlingen der du trenger den.

I disse dager bør også alle skaffe seg en sorteringsbeholder, så avfallet kan lagres på trygg og riktig måte.

Har du vurdert en ultralydvasker? Disse kommer i flere ulike versjoner, og utfører klinisk rengjøring av motordeler, elektronikk-komponenter, bestikk, verktøy og masse mer.

950x580__.jpg