Slik får du feriebilen klar

Slik får du feriebilen klar

Endelig er det sommerferie! Før du legger ut på tur med dine kjære er det viktig å gjøre bilen klar.

Sommerferie og biltur er kanskje en av årets hardeste prøvelser – både for bil og sjåfør. Med mye trafikk på veiene, fullstappede biler og varme, er det viktig at du er godt forberedt. Spesielt i år er det ventet mye bil-turister i Norge grunnet reiserestriksjoner til utlandet.

Biltema hjelper deg på veien. Med enkle forberedelser og små hjelpemidler blir turen garantert suksess.

Sikring i bil

Kjør en enkel sjekk før avreise: Peil oljen, eventuelt skifte olje hvis det er lenge siden. Ikke glem å fylle spylervæske og sjekk om vindusviskerne er i god stand. Selv om vi ønsker kun sol og sommer, er det store muligheter for litt nedbør på bilturen.

Dekkdybde og mønster er en selvfølge å ha i orden. Er du litt mer avansert av deg bør du ta en titt på mengden kjølevæske og bremsevæske – du ønsker ikke at dette skal stanse ferien din.

Skal du ha småtroll i bilen bør du sjekke at barneseter og barneputer er i orden og tilfredsstiller alle krav til sikkerhet og komfort. Gjør gjerne bilturen mer behagelig ved å kjøpe hodepute eller nakkepute. Og ikke glem å sikre de løse gjenstandene som ofte følger med et barn.

Et løst nettbrett i bilen er potensielt dødelig dersom man må foreta en brå nedbremsing eller blir påkjørt. Ved 70 km/t vil et nettbrett veie over ti kilo dersom det kommer flyvende ved full brems. Stativer eller praktiske lommer sikrer at nettbrettet ikke utgjør noen fare.

Vi mener også at Biltemas kjøleboks er en god følgesvenn på veien. Den gir deg alltid kald mat og drikke, og kan enkelt kobles til bilens strømanlegg.

Kjæledyr i bilen

I bilen bør du alltid tenke at du og dine kjære skal sikres. Du vil selvsagt at alle skal komme trygt frem. Kjæledyr på tur har også krav til sikkerhet, og det aller beste er om du har plass til et bur i bilen.

TING TIL HUNDEN

Dersom det er for lite plass i bilen kan du sikre dyret med seler som kombineres med bilens sikkerhetsseler.  En løs hund i bilen vil fare som et prosjektil og være farlig for alle ved kollisjon eller hard nedbremsing.

Ved en fart på 50 km/t vil en hund på 20 kilo tilsvare en vekt på cirka 1000 kilo.

Og så er det alltid to ting du absolutt ikke må glemme på bilturen: Ladekabler til bil og elektriske enheter, og god sikring av bagasjen.

God tur og ha en nydelig bil-sommer!

TIPS TIL FERIEKLAR BIL

  • Sjekk olje, spylervæske, dekkmønster og dekktrykk
  • Krav til mønsterdybde på dekk er minimum 1,6mm
  • Sjekk at alle lysene virker
  • Sørg for å ha gode vindusviskerblad
  • Sjekk reservehjul
  • Sørg for solskjerming til passasjerer
  • Ta gjerne med en reservenøkkel

export 3-53.jpg

Bilen må gjøres ferieklar og sjekkes slik at bilturen blir en glede. Sørg alltid for at passasjerer, bagasje og løse gjenstander sikres godt.

export 3-52.jpg

En takboks kan løse plassproblemer. Biltema har solide takbokser som rommer det du egentlig ikke har plass til i bilen.

export 3-5.jpg

Ta med deg sykkel trygt og enkelt med Biltemas sykkelstativ. Du får stativ både til å hengerfestet, men også til å sette sykkel på takstativ.