Stor eller liten  - her er mange ting som kommer godt med

Stor eller liten - her er mange ting som kommer godt med

Vi nordmenn er verdensmestere i garasje. Det har naturligvis mye med klimaet å gjøre. Det er et poeng å beskytte bilen mot vær og vind, samtidig som garasjen for mange av oss er gull verdt som ekstra oppbevaringsplass. Mange bruker også garasjen som hobbyrom. Her mekkes og repareres det. Ja, noen har også innredet med sofa, stoler og kanskje en bardisk.

Noen garasjer er små, noen er like store som hus. Men felles for veldig mange av dem er at det fort blir for mange ting. Man mister oversikten og bruker mye tid på å lete etter det man trenger. Det er aldri moro.

Skal du ha full glede av garasjen din i vinter, er det derfor god timing å starte operasjon ryddesjau nå. Den starter du best ved å ta en skikkelig gjennomgang av alt du har i garasjen. . Har du saker og ting her som ikke har vært brukt på flere år og som bare tar plass, ja da kan det absolutt være en ide at du kvitter deg med dem. Noe kan kanskje selges, andre ting kan gis bort eller kastes på nærmeste gjenvinningsstasjon.

Så kan du starte jobben med å få orden på tingene. Oppbevaringshyller er en veldig god investering her. Disse får du i flere størrelser og ulike konstruksjoner. Tenk bruksområde og hva du skal ha i hyllene før du kjøper. Oppbevaringskasser i gjennomsiktig plast bidrar både til orden  - og til at det er lett å se hva som er i de ulike kassene. Du kan også bruke flyttekartonger, husk bare å merke utenpå hva du har i dem. Akkurat det er det veldig lett å glemme.

En arbeidsbenk er det alltid kjekt å ha i garasjen. Her varierer både pris og størrelse. Noen er også sammenleggbare, kjekt hvis garasjen ikke er altfor stor – eller du regner med å bruke den lite. Liker du å snekre, er høvelbenk en klassiker. Den koster kanskje mindre enn du tror?

For å holde best mulig orden, er det lurt å ting opp fra gulvet. Det finnes et rikt utvalg av oppheng. Enten det er for verktøy, sykler, ski eller dekk.

Og apropos verktøy: En verktøytavle er genial for å holde orden, denne kan du også supplere med skuffer.  Det hjelper ikke hvor mye verktøy du har, hvis du aldri finner det du trenger og må lete.

Når du først har fått orden i dette, ser du også hva du har – og hva du eventuelt trenger i tillegg.  Noen klarer seg med et lite basisutvalg, mens andre aldri får nok verktøy. Her er det bare fantasien – og lommeboka – som setter begrensninger. Biltema har alt du trenger – og til hyggelige priser.

Har du husket å skifte hjul?. Har du en god jekk, eller er det kanskje på tide å bytte den ut? En garasjejekk gjør jobben både enklere og tryggere. Med en dekkpenn kan du markere hvor sommerdekkene har vært på bilen, så holder du oversikt på det. Dekkposer er også i kategorien «kjekt å ha» - og et dekkstativ gjør at dekkene dine blir trygt og ryddig lagret.

Da er det bare å ønske god vinter i garasjen!