Sommerferien er over. Nå gjelder det å få bilen ren, pen og klar til høsten.

Sommerferien er over. Nå gjelder det å få bilen ren, pen og klar til høsten.

Enten vi vil eller ei, men en flott sommerferie nærmer seg slutten for de fleste. Mange har fartet flere tusen kilometer rundt i vårt vakre land - på jakt etter gode ferieminner og nye opplevelser.

Nå er det på tide å rydde opp etter sommerens utflukter. Bilen trenger omsorg, og Biltema kan hjelpe deg med å gi all pleien den trenger.

Fjern insekter

Aller først bør du rydde ut av alt søppel og rask, og sjekke at alle løse gjenstander er borte fra bilens kupè. En ordentlig utvendig og innvendig vask er også på sin plass.

Den varme sommeren har vært liv laga for insekter, og de har en lei tendens til å feste seg på lykter, panser og frontvindu.

Jo lengre du venter med å fjerne insekter, jo hardere sitter de. Gjør jobben skikkelig en gang for alle. Bruk egnet vaskeutstyr som svamp, micro og insektsfjerner.

INSEKTSFJERNER:

Et godt tips er å fukte de aktuelle områdene med vannslangen først, la vannet virke mens du rydder ut av bilen og så sprayer du med insektfjerner. Da går udyrene lettere av.

Dekkmønster og bremsevæske

Har du vært på biltur på Vestlandet med mange bakker og svingete veier, kan det være lurt å sjekke nivået på bremsevæsken. Med full bil og mange tunge nedbremsninger er det naturlig at nivået på bremsevæske minsker.

Har du for lite bremsevæske, kan du få en kjedelig varsellampe - og i verste fall en kjedelig opplevelse med svekket bremseeffekt.

Og for all del - ikke glem å sjekke mønster på dekkene. Vi går ugjenkallelig mot en mørk og våt høst. Da er det viktig med gode dekk for å opprettholde sikkerhet og trygg kjøring.

Innvendig vask

Innvendig er det helt sikkert mye å gjøre. Time etter time med både voksne og barn samlet på få kvadratmeter gjør noe med renholdet. Støvsug seter, gulv og mellom setene. Viktig å fjerne alt av matrester og smuler.      

Gulvmattene vasker du samtidig med bilens utvendige vask. Skulle du trenge tekstil- eller vinylrens til seter og dashbord, så har Biltema et godt utvalg.

Husk å tørke vinduer og speil innvendig slik at du får bort fett og skitt.

Ønsker du det perfekte inneklima i bilen, anbefaler Biltema at du spanderer et nytt kupefilter og en rens av AC. Det kan også ha mye å si for inneklimaet med et nytt kupefilter og AC-rens.

LES OM AC-RENS HER:

Fem tips fra Biltema

  1. Sjekk lufttrykk og mønster på dekkene
  2. Fjern insekter fra frontruten og lyktene. Skitt og insekter reduserer sikt og effekt
  3. Etterfyll med bremsevæske dersom nødvendig
  4. Sjekk for steinsprut og lakkskader
  5. Innvendig rengjøring