Slik ser du bedre

Slik ser du bedre

Finn viskere til din bil her

Dårlig sikt og høst-mørke veier gjør bilturen krevende. Biltema hjelper deg til å se bedre.

Tiden med lange lyse kvelder er over. Vi går en mørkere og utfordrende tid i møte for alle bilister. Da er det viktig å være riktig skodd og forberedt. Blanke vinduer og gode frontlykter gjør bilturen enklere.

Biltema viser deg veien mot en blank og fin frontrute med mange effektive produkter i vårt sortiment. Blant de viktigste og meget effektive finner vi mikrokluten. En god runde med den på både innsiden og utsiden av vindu gjør susen.

Bytt vindusviskere

Farer og hindringer i trafikken foran deg oppdages raskere og bedre med klart syn ut frontruten og rene lykteglass. Motgående trafikk med skarpe lys, fotgjengere uten refleks, regnvåte og mørke veier med gjenskinn gjør høsten krevende – selv for den erfarne bilist.

Sjekk alltid når du rengjør at frontlyktene fungerer som de skal. Uten ordentlig lys i høstmørket kjører du «i blinde».

Bilens vindusviskere er ferskvare. Selv om de ikke er mye brukt svekkes de gjennom sommeren av sollys. Bytt disse og rengjør ruta. Da er du langt på vei. Dette er en enkel jobb du lett fikser selv dersom du er litt nevenyttig.

Trafikkfilm

Det vanskeligste å fjerne fra en skitten frontrute er ofte trafikkfilm. Den legger seg på ruta og vindusviskere, og gir et slørete synsfelt. Denne må du fjerne før du eventuelt bytter vindusviskere.

Microklut og vann fungerer godt, men det er også flere rensemidler som virkelig gjør susen. Når vinduet er rent og pent, bør du alltid avslutte med en god runde vannavisende middel. Effekten er at vannet fester seg dårlig på ruta og sikten blir bedre.

Husk at dersom du kjører skitne eller isete ruter, kan det straffe seg. Bøtene starter på 2000 kroner. I verste fall kan du miste førerkortet i inntil tre måneder.