Ren bil er pen bil

Ren bil er pen bil

Det hjelper lite å ha en grom bil hvis den ser ut som en svinesti innvendig. Med enkle grep løfter du standarden mange hakk.

Biltema har alt du trenger for å fjerne gammel moro innvendig i bilen din. Alle vet vi at barn, hunder, matspising og skitne klær er noe som merkes i bilen. Det som er viktig er at du ikke lar det gå for lenge mellom hver gang du finner frem støvsugeren og rister mattene.

Støvsuge først

Det er alltid lurt å fjerne all søppel. Ta ut gulvmattene og start støvsuging av seter og gulv. Ikke spar dette til slutt da det avgir en del støv som du med fordel vasker bort i siste runde.

Før du støvsuger vasker du gulvmattene slik at de kan tørke mens du holder på. Glem for all del ikke å støvsuge mellom setene og seteputene. Det er der alle godsakene lander når du ikke finner dem igjen under kjøreturen.

Etter støvsugingen er det duket for finishen. Dashbord og alle berøringsflater vaskes med micro eller bomull. Bruk gjerne tilhørende rensemidler, men ofte er vann din beste venn. Du kan også velge å gjøre skikkelig arbeid og ta en liten tekstilrens på setene, eller vaske med skinn-rens dersom du har skinn-seter. Du vil helt sikkert bli forundret over hvor skitne setene er – selv om de egentlig ser rene og pene ut.

Skinnseter er det lurt å etterbehandle med kremer eller egnet middel for å bevare glans og styrke.

Kluter og papir

Dashbord kan ofte bestå av mange ulike typer stopp og overflater. I noen tilfeller er det utfordrende å få dette støvrent. Bruk alltid en fille som ikke loer. Papir er sjelden egnet til denne type vask, da det har en tendens til å legge igjen støv.

Bruker du micro er du alltid garantert rent resultat. Den kan også være en liten fiende på overflater som ikke er harde. Microkluter har en funksjon som gjør at de kan etterlate riper på myke overflater.

Vinduene

De fleste glemmer innsiden av vinduene. Som regel er det utsiden man husker å vaske, men også på innsiden legger det seg film, skitt og fett. Dette reduserer sikten. Med micro og enkle rensemidler får du skinnende blanke ruter.

Er du i tvil om ruten er skitten eller ren, så ta en sjekk neste gang du kjører i motlys eller sterk sol. Da vil du ikke lenger være i tvil.

Når alt er ryddet, støvsugd og vasket, så tenker du kanskje at nå er jobben gjort. Men har du husket å vaske dørkarmene? Der hvor vi stiger inn i bilen 
spesielt i baksetet – er det alltid masse skitt på dørkarmen. Få det vekk og frisk gjerne plastkarmen opp med litt polish for plast.

Før du legger gulvmattene på plass kan du med fordel la bilen stå og lufte seg. I løpet av høst og vinter legger det seg alltid noe fuktighet under mattene – uansett om bilen er ny eller gammel. Dersom du ikke får tørket dette, vildet over tid skape lukt i bilen. Skulle du være uheldig å få lukt i bilen finnes det velduftende produkter som frisker opp innemiljøet.