Spar penger med enkel bilpleie

Spar penger med enkel bilpleie

Nå er tiden for å forberede seg til sommeren - det kan du spare gode penger på.  Vil man passe best mulig på bilen, både med tanke på verdien og ikke minst sikkerheten, så bør man gå gjennom disse punktene før sommeren.

1. Vask utvendig

Det er viktig å vaske bilen etter en lang vinter. En av hovedgrunnene til dette skyldes saltingen av norske veier, og jo lengre saltet sitter på bilen, jo større er sjansen for rustskader. Hvis du vasker og polerer bilen i sommer, så har du et godt utgangspunkt for en sunn og samtidig pen bil. 

2. Vask innvendig

Vi har alt du trenger for å fjerne gammel moro innvendig i bilen din - alle vet jo at barn, hunder, matspising og skitne klær merkes over tid. Det viktigste er å ikke la det gå for lenge mellom hver sjau.

Det er alltid lurt å fjerne all søppel først. Ta ut gulvmattene, og vask dem, så de kan tørke mens du holder på med resten. Så bør du ta støvsuging av seter og gulv. Ikke spar dette til slutt da det avgir en del støv som du med fordel vasker bort i siste runde.

bilpleie_950x580.jpg

3. Sørg for klar sikt

Gode vindusviskere er greit å ha dersom det blir en regnfull sommer, så nå er en god tid for å skifte dem. Gummien kan bli gammel, og den kan også ha små skader og rifter. Derfor anbefaler vi alle å bytte viskere et par ganger i året, og nå på sommeren samtidig som du fikser alt annet, er et godt tidspunkt.

4. Plei motorrommet

Olje som ikke blir byttet på årevis, og som i tillegg kanskje er av lav kvalitet, gjør motoren bare vondt. Den får problemer med å starte og slites mer når den går. Ved oljeskift skal det også byttes oljefilter, det som passer din bil kan du søke etter her.

Husk å sjekke status på batteriet, og skift eventuelt dette hvis det er gammelt eller har andre mangler. Vi har forøvrig også ladekabel til elbil.

Kupéfilteret er et punkt som mange glemmer eller ikke vet om. Et slikt filter må skiftes minst en gang i året, avhengig av kjøreforhold. Et rent filter gir god gjennomstrømning av luft, og hjelper med å holde rutene duggfrie. Kupefilteret bidrar nemlig med å få ut fuktigheten i bilen.

Luftfilter kan også være kjekt å skifte samtidig, det er ofte veldig enkelt. Som regel er det kun et deksel som må skrus opp i motorrommet, deretter er det bare å ta ut det gamle og sette inn det nye.

Motorvask fjerner også raskt og enkelt olje og smuss fra motorer, maskiner med mer. Middelet sprayes på overflatene som skal rengjøres. Motorrommet er åpent helt ned til bakken, og salt, smuss og skitt slynges opp i motoren under kjøring. 
En vask av motoren etter vinteren bidrar dermed til å redusere faren for bilbrann eller andre skader i motorrommet.

5. Pakk bilens «kjekt å ha»

Nå er også en god anledning til å utstyre bilen med alle de småtingene du fort kan få bruk for i sommerhalvåret.

Starthjelp, refleksvest og førstehjelpspute er nyttig å ha liggende i bilen. I tillegg kan det være lurt å ha med seg dekkfiks og USB-lader med ulike nødfunksjoner, hvis uhellet skulle være ute.