Spar penger med enkel bilpleie

Spar penger med enkel bilpleie

Nå er tiden for å forberede seg til vinter - det kan du spare gode penger på.  Vil man passe best mulig på bilen, både med tanke på verdien og ikke minst sikkerheten, så bør man gå gjennom disse punktene før kulda virkelig kommer.

1. Vask utvendig

Det er mye viktigere å vaske bilen ofte i vinterhalvåret enn om sommeren. Dette skyldes saltingen av norske veier, og jo lengre saltet sitter på bilen, jo større øker sjansen for rustskader. Hvis du vasker og polerer bilen i høst, så er det enklere å holde bilen ren gjennom vinteren.

2. Vask innvendig

Vi har alt du trenger for å fjerne gammel moro innvendig i bilen din - alle vet jo at barn, hunder, matspising og skitne klær merkes over tid. Det viktigste er å ikke la det gå for lenge mellom hver sjau.

Det er alltid lurt å fjerne all søppel først. Ta ut gulvmattene, og vask dem, så de kan tørke mens du holder på med resten. Så bør du ta støvsuging av seter og gulv. Ikke spar dette til slutt da det avgir en del støv som du med fordel vasker bort i siste runde.

bilpleie_950x580.jpg

3. Sørg for klar sikt

Gode vindusviskere er viktig når høstregn og snø melder seg, så nå er en god tid for å skifte dem. Gummien kan bli gammel, og den kan også ha små skader og rifter. Derfor anbefaler vi alle å bytte viskere et par ganger i året, og nå på høsten, samtidig som du fikser alt annet, er et godt tidspunkt.

4. Hjulskift

Piggdekk kan du sette på fra 1. november, og i de tre nordligste fylkene fra 15. oktober. Piggfrie vinterdekk kan du sette på allerede nå. På vinterdekk er kravet minst tre millimeter spordybde, men det anbefales minimum fire millimeter på biler under 3500 kg.

Husk å sjekke lufttrykk, og etterstramme hjulmuttere og bolter etter 4-5 mil kjøring. Pass også på at du oppbevare dekkene godt gjennom vinteren, og vask gjerne av sommerdekkene før du legger dem til vinterlagring, så har du rene dekk til våren.

950x580_hjulskift.jpg

5. Sjekk bilbatteriet

Husk å sjekke status på batteriet, og skift eventuelt dette før kulden kommer. Batteriet er mer utsatt på vinteren når det er kaldt, og hvis det er gammelt, kan det være lurt å bytte slik at du er sikret start en kald vinterdag.

6. Pakk «overlevelsesbagen»

Nå er også en god anledning til å utstyre bilen med alle de småtingene du fort kan få bruk for i vinter.

Sikkerhetssettet, en praktisk veske som inneholder varseltrekant, startkabler, slepetau, refleksvest og arbeidshansker, er en god snarvei, sammen med starthjelp, hurtigkjetting, og for eksempel en fleecejakke.