Utstyret som hever båtferien

Utstyret som hever båtferien

Båtferie blir stadig mer populært her i landet, og mange går til innkjøp av ny båt til sommeren. Har du utstyret som hever båtferien til et enda hyggeligere nivå?

Mange av oss ferierer hjemme i Norge i år også, og da er båtferie et alternativ for mange. Det er likevel et par ting man bør huske å ha med seg, som for eksempel redningsvest for økt sikkerhet, men også produkter som gir bedre komfort som en praktisk og avslappende hengekøye. Vi går igjennom utsyret du trenger før du kaster loss!

De viktige forberedelsene

Å pakke til en båtferie er en relativt hyggelig aktivitet, men det er viktig å planlegge i forveien og gjøre det så enkelt og praktisk som mulig. En transportvogn er genial for den lille turen fra hytta eller bilen bort til brygga, da får du med deg alt du trenger. Ellers kan du selvsagt bruke bager og ryggsekker til å pakke alle godsakene. 

Det er viktig å planlegge i forveien og gjøre det så enkelt og praktisk som mulig.

Det aller viktigste er sikkerheten på sjøen. Husk redningsvest til barn og voksne, også til dyrene hvis de skal være med. Det er også viktig at nødvendig utstyr er på plass. Sjekk at du har kontroll på fendere, dregg og tauverk og også at du har med båtshake og øsekar.

På vannet

Når du er på båtferie er det viktig å kunne kose seg. 

Hengekøye til båt gir deg følelsen av å sveve og å være på havet på en og samme gang, hvis du har en båt av litt størrelse.

Fot litt mindre båter kan en smmanleggbar stol eller klappstol, være et meget godt alternativ. Med god polstring og justerbar rygg i seks forskjellige posisjoner sitter du godt og den kan lett bæres med på ryggen til og fra båten, noe som gjør den like ypperlig å bruke på stranden eller i parken.

batferie_1.jpg

På land

Når du skal ankre opp eller ta en liten pause fra vannsprut og sjøbris, er servise, dekkebrikker, bestikk lurt å ha med. Antisklimatter, slik at dekketøyet ligger i ro, er også lurt å ha med hvis det skulle gynge litt. Antisklimatten selges på rull, slik at du enkelt kan kutte til ønsket størrelse. En smart Biltema-hack er å bruke matten i bestikkskuffene og skapene hjemme for å dempe skramling fra bestikk og tallerkener.

Strandtelt med UV-beskyttelse er en smart ting å ha med på stranden, da det beskytter både små og store mot solens stråler. Har du med et par oppblåsbare liggesekker, så kan du ligge behaglig lenge. De tar lite plass under frakt men har god plass når de er blåst opp. 

batferie_2.jpg

Krabbefiske er noe som nesten er synonymt med sommer og båtferie og den fungerer å bruke både fra brygga og i fjæra. For barnen er dette en morsom og spennende aktivitet. For de voksne er et haspelsett, komplett med kroker og sluker, noe som gjør det enkelt å komme i gang med fiskingen.

Liker man mer fart og spenning er junior-SUP en fin måte for barn å trene styrke, balanse og utholdenhet på vannet, samtidig som man har det gøy! Det er lett å ta med seg og pakke sammen i den medfølgende sekken.

Har du en båt med litt hestekrefter, kan en tube være et kjempemorsomt leketøy. Den gir garantert mye begeistret hyling og vannsprøyt i bølgene.

God sommer!