Velg riktige skruer til terrassen

Velg riktige skruer til terrassen

Mange drømmer om et terrassegulv som man kan tusle på barbeint iført morgenkåpe om sommeren og nyte en lang frokost. Tre er et materiale som det er deilig å gå barbeint på, og det er også et miljøvennlig materiale som eldes vakkert. Kanskje er det på tide å bygge et terrassegulv? Med guiden vår blir det enkelt å velge riktige skruer til terrassegulvet!

Velg riktig skruelengde

Når du skal velge skruer, må du finne ut hvor lange de skal være. Tykkelsen på terrassebordene bestemmer hvor lang skrue du trenger, og bredden på terrassebordene bestemmer hvor mange skruer du trenger per kvadratmeter. Med denne tabellen ser du enkelt hvor mange skruer du trenger til terrassegulvet ditt.

Bruk riktige terrasseskruer i riktig miljø

Hvilken type skruer du bør bruke til ditt terrassegulv, avhenger av mange faktorer, blant annet vær, geografisk plassering, hvor stort terrassegulvet er samt hvilket treslag du skal bruke. Til store terrassegulv anbefaler vi en mer solid skrue, og hvis du bruker et hardt, eksotisk treslag, er det viktig at du forborer og forsenker skruen godt, slik at du unngår såkalt skruebrudd. Hvis skruen blir angrepet av rust eller hvis treverket eller konstruksjonen har beveget seg mer enn stålet tåler, kan skruen knekke. Skruebrudd skyldes vanligvis feil dimensjon eller feil overflatebehandling på skruen.

Underliggende konstruksjon

Når du bygger terrassegulv, er det viktig at den underliggende konstruksjonen er stabil, har riktige dimensjoner og er riktig utført. Hvis du er i tvil, må du kontakte kvalifisert håndverker, eksperter eller leverandører av byggevarer.