Biltema Foundation donerer 2,8 millioner til KidsOR for å lage barnetilpasset operasjonsstue i flyktningleir

Biltema Foundation donerer 2,8 millioner til KidsOR for å lage barnetilpasset operasjonsstue i flyktningleir

KidsOR er en veldedighetsorganisasjon som arbeider for å gi barn har tilgang til sikker kirurgisk behandling. De samarbeider med lokale kirurger og deres team for å forsyne sykehus over hele verden med nødvendig utstyr slik at helsepersonell kan gi barna den omsorgen de trenger. Biltema Foundation donerer nå 2,8 millioner SEK kroner til KidsOR, som skal finansiere byggingen av en operasjonsstue i en flyktningleir i Kenya.

Den nye operasjonsstuen skal bygges i flyktningeleiren Kakuma Camp, som ligger nordvest i Kenya. I 1992 ble leiren etablert som et midlertidig anlegg, men nå vokst til størrelsen på en liten by med 197 000 innbyggere. Ved hjelp av finansieringen fra Biltema Foundation kan den nye operasjonsstuen nå bli ferdigstilt, og det forventes å hjelpe opptil 1000 barn i året.

- Dette er et unikt prosjekt der vi vil være tilgjengelig for de sykeste barna på et av de mest utilgjengelige stedene. Vi vet at disse livreddende operasjonene fungerer, og vi vil være i stand til å gi omsorg til tusenvis av barn i årene som kommer, sier Garreth Wood, medstifter av KidsOR.

Louise Wennberg, styreleder i Biltema Foundation, er glad for å presentere det nye partnerskapet.

- Det er viktig for oss i Biltema Foundation å beskytte barns helse, og gjennom Kids Operating Rooms kan vi gjøre nettopp det, sier Louise Wennberg.

For tiden klargjøres en container med utstyr som skal sendes til Kakuma Camp i Kenya, og den første operasjonen forventes å være ferdig tidlig i 2021. Les mer om KidsOR her.