Biltema Foundation donerer over 6 millioner til akutt nødhjelp for dyrene i Australia

Biltema Foundation donerer over 6 millioner til akutt nødhjelp for dyrene i Australia

Biltema Foundation har donert 1 million AUD (Ca 6,14 millioner NOK) til organisasjonen Humane Society International. Pengene vil umiddelbart bli brukt på akutt nødhjelp, og bidra i kampen for å forhindre katastrofale følger for det unike dyrelivet i Australia.

Dette er en omfattende krise der Australia og internasjonale hjelpeorganisasjoner trenger all den hjelp de kan få. Biltema Foundation har derfor umiddelbart svart på forespørselen om økonomisk bistand. Vi har overført 1 million AUD til HSI, en organisasjon som siden brannene oppstod har kjempet for å beskytte dyrelivet i denne sårbare situasjonen.

Pengene fra Biltema Foundation brukes til Wildlife Emergency Response Fund for øyeblikkelig bistand til dyrebeskyttelse i de utsatte områdene, blant annet på Kangaroo Island, der overlevende dyr får den beste hjelpen. Etter katastrofeaksjonen vil HSI støtte rehabilitering samt gjenoppbygging av områder og dyrenes levesteder som har blitt ødelagt av skogbrannene.

- En av hjørnesteinene i Biltema Foundation er å hjelpe til ved naturkatastrofer. Det er en selvfølge for oss at vi nå bidrar til å hjelpe dyrelivet i Australia, sier Louise Wennberg, styreleder i Biltema Foundation.

Om Biltema Foundation

Biltema tror på fremtiden, at både mennesker og samfunn kan utvikles på en god måte. Noen ganger er det nødvendig å bidra med støtte for at utviklingen går i den riktige retningen, og det er grunnen til at Biltemas gründerfamilie har opprettet Biltema Foundation. Stiftelsen har tidligere gitt store donasjoner i forbindelse med omfattende katastrofer. Det ble donert 1 million Euro i forbindelse med ebolautbruddet i Vest-Afrika i 2014-2016, etter tyfonen på Filipinene i 2013 ble 1 million euro donert, og under flyktningkrisen i november 2015 ble det også donert 1 million Euro. Les mer om Biltema Foundation på www.biltemafoundation.org.