Biltema Foundation gir over 80 millioner kroner til kreftforskning

Biltema Foundation gir over 80 millioner kroner til kreftforskning

Publisert 2019.08.06

Gjennom sitt veldedighetsfond Biltema Foundation donerer varehusgiganten som har 65 varehus i Norge, over 80 millioner norske kroner til kreftforskning.

I 2018 fikk mer enn 17 millioner mennesker på verdensbasis påvist kreft, og 9,6 millioner kreftpasienter døde.  Det viser tall fra organisasjonen Cancer Research, som også antar at det på verdensbasis vil være over 27,5 millioner nye krefttilfeller i året i 2040.

Denne utviklingen må stoppes. Det mener Biltema Foundation, og har derfor bidratt med over 80 millioner til å støtte kreftforskning på kreftsenteret AGORA i Lausanne i Sveits.

En viktig brikke i kampen mot kreft

Biltema Foundation er blant de første og største bidragsytere til AGORA-senteret, og ifølge fondet er AGORA’s forskning en viktig brikke i den samlede kamp mot kreft. Kreftsenteret har som mål å øke sammenhengen mellom grunnforskning og pasientpleie i praksis, samt utvikle metoder for å helbrede kreft.

Det generøse bidraget, som Biltema Foundation ga AGORA-prosjektet, hadde en internasjonal dimensjon som muliggjorde et samarbeid mellom dyktige forskere og klinikere, så de kunne oppnå originale og gode resultater til fordel for pasientene» sier  professor Francis-Luc Perret, direktør i ISREC Fonden og medlem av komitéen for AGORA-prosjektet.

Donasjonen til kreftforskning er et av flere prosjekter Biltema Foundation støtter. Totalt satser Biltema Foundation over 700 millioner kroner på ulike samfunnsutviklingsprosjekter i Norden, men også i utviklingsland over hele verden. Biltema Foundation er stiftet av Biltemas grunnleggerfamilie.