Gravearbeidet på Vinstra starter denne uken!

Gravearbeidet på Vinstra starter denne uken!

Varehuset blir på 5 500 kvadratmeter og blir oppført på den gamle fotballbanen mellom Peer Gynt senteret og det nye Coop-bygget i Lomoen på Vinstra. Hele prosjektet har en investeringsramme på 100 millioner kroner. Gravearbeidet starter denne uken og målet er at det nye varehuset skal være på plass i løpet av sommeren 2019.

Vinstra – et naturlig stoppested

Vinstra er et naturlig stoppe- og handelssted, og tomta ligger godt plassert. Det har vært et stort engasjement og interesse rundt etablering av Biltema-varehus her. Mange har ønsket oss til Gudbrandsdalen, og Nord-Fron kommune har vært en offensiv og god samarbeidspartner.

Biltema er en aktør som vil bidra til å stoppe handelslekkasjen nedover i dalen mot Lillehammer samtidig som vi sørger for at utvalget av aktører blir mer komplett lokalt på Vinstra.

Handelsområdet på Vinstra er lett tilgjengelig, og har god trafikkavvikling. Det er i tillegg et naturlig handelssentrum og stoppested for mange i Gudbrandsdalen. Vi har hatt dialog med kommunen i snart to år, og har opplevd utviklingen på Vinstra som svært positiv. Både de eksisterende aktørene og de nyetablerte har sammen skapt et moderne og komplett handelssted. Derfor ble det også naturlig for oss å velge Vinstra som neste satsingsområde.

Dette er en etablering som vil bidra til mellom 20 og 30 flere arbeidsplasser i regionen.

Fullt sortiment

Moderne tekniske løsninger kombinert med en solid konstruksjon gjør det nye varehuset miljøvennlig og solid. Varehuset vil ha full sortiment og god plass til alle de 19 000 varene fordelt på 8 varegrupper. Dette inkluderer et brannsikkert kjemilager og hentelager for noen av de mange plasskrevende varene i det store sortimentet.

Miljøvennlig varehus

Drivhusgassene er den store trusselen mot det globale miljøet og en av de viktigste delene av Biltemas miljø og bærekraftsatsing er fjellvarme. Dette er en fornybar og miljøvennlig energikilde som bidrar til å ta vare på naturens ressurser. Fjellvarme vil bidra til bedre miljø fordi varehuset vil få både varme og kjøling fra naturen, noe som vil gi et komfortabelt klima for både kunder og ansatte, samtidig som det er energibesparende. Belysningen vil være bevegelsesstyrt og LED brukes som lyskilde. Målet er å spare flere tusen kilowattimer hvert år.

Biltema Cafè

Det nye varehuset vil inkludere Biltema Cafè konseptet der kundene vil kunne slappe av i hyggelig atmosfære, og ta en pause fra handlingen. Cafèen blir innbydende og her vil man kunne ta seg en matbit eller noe å drikke før eller etter handleturen. 
Naturligvis med en god meny til faste lave Biltema-priser. 

Fint utemiljø rundt varehuset

I tillegg ønsker vi å bidra med et fint utemiljø rundt varehuset og i næringsområdet Lomoen. Det vil bli grøntarealer og torgløsninger, målet er at totalinntrykket skal bli godt og at det fremstår ordentlig både inne og ute. Her har vi god dialog med kommunen og eierne av Peer Gynt kjøpesenter.