Biltema møter naturen i majestetiske Yosemite

Biltema møter naturen i majestetiske Yosemite

Steinete fjellområder omslutter de dype skogene, og nasjonalparken strekker seg så langt øyet kan se. Hvis de gigantiske Redwood-trærne kunne snakke, ville de fortalt magiske historier om steder der mennesket har møtt naturen i mange tusen år, omgitt av fantastiske fosser og helt unik natur. Med røttene i forretningsideen om å kunne tilby produkter av god funksjonell kvalitet til lave priser, og det storslåtte møtet med naturen i Yosemite nasjonalpark, presenterte Biltema serien Yosemite på starten av 2000-tallet.

Yosemite-serien tar deg nærmere naturen, med inspirasjon fra Yosemite nasjonalpark, men tilpasset vårt nordiske klima. Funksjon og slitestyrke står i fokus, slik at du skal få glede av produktene i lang tid. Så møt det kalde fjellet, de krystallklare innsjøene, mosen langs stiene eller den steinete strandlinjen sammen med Yosemite by Biltema. 

Alt begynte med sykler

Biltema er en av Nordens største sykkelforhandlere, og de populære syklene våre har hatt forskjellige navn gjennom årene. På de aller første syklene stod det Biltema på siden, men i 1999 ble navnet byttet til MA´LABIKE. Allerede i 2002, da mountainbikes ble en populær sykkelmodell, valgte Biltema å bytte navn på syklene igjen. I forbindelse med vårkatalogen 2002 lanserte Biltema sine mountainbikes, og sykkelserien fikk navnet Yosemite. 

67506
67507
67508

Med inspirasjon fra nasjonalparken

Mountainbikes er terrengsykler som er utstyrt for å tåle tøffere møter med naturen, og serien var inspirert av Yostemite nasjonalpark i California. Derfor fikk den navnet Yosemite. 

I Yosemite nasjonalpark besøker mange den gigantiske fjellveggen Half Dome, som består av granitt som er like slitesterk som granittklippene på Bornholm, de vandrer langs Rambler eller Big Oak i Yosemite-dalen, der naturen er like storslått som den er langs den urgamle leden Maantiekuru i Finland. Besøkende kjenner også på adrenalinet når de klatrer opp South Face, som er like eventyrlig som å klatre i Haugfjell i nærheten av Abisko i Sverige. De storslåtte eventyrene og møtene med naturen inspirerte Yosemite-serien, og de fire første sykkelmodellene fikk navnene Half Dome, Big Oak, Rambler og South Face.

Den nye serien ble populær, og året etter ble de nye modellene Mariposa, El Portal, Iron Hawk  og Ahwahnee lansert, også de med navn som er sterkt knyttet til den fantastiske og slitesterke naturen i Yosemite nasjonalpark. Ahwahnee er den sykkelen vi har hatt lengst i sortimentet, og den har en interessant og historisk kobling til Yosemite. Ahwahnechee er en indianerstamme som ifølge historien har bodd i Yosemite-dalen i mange tusen år, og deres arv skal være synlig i hele nasjonalparken. 

I noen år het Biltemas sykler både Yosemite og MA´LABIKE, men i 2004 gikk vi over til dagens Yosemite. Yosemites natur fortsetter å inspirere navnet på syklene, der mountainbiken Tamarack har fått navnet sitt etter den lange turstien i dalen. Granittveggen Half Dome har inspirert navnevalget til elsykkelen for menn, som heter Dome. Elsykkelen for kvinner, Madera, har fått navnet sitt etter Madera County, som ligger ved den sørlige inngangen til Yosemite og kalles «California's Gateway to Yosemite».

67509

Skoger - Frodig fottur i skogen

67510

Sjø og vann - Oppdag fantastisk utsikt

67511

Steinete landskap - Karrig og steinete landskap

Yosemite by Biltema vokser 

Det brølende vannet faller raskt ned fra den over 700 meter høye fossen Yosemite Falls, akkurat som det like kraftige fallet på mer enn 800 meter i Ramnefjellsfossen, som er en av Norges og Nordens høyeste fosser. Vannet endrer raskt form for å rolig flyte videre og oppfylle andre funksjoner i naturens uendelige kretsløp. I likhet med de mange elementene i naturen, som over tid bytter form og endres, ble også Yosemite-serien høsten i 2020 utvidet for å inkludere et treningssortiment. Ett år senere lanserte vi også Outdoor-sortimentet med utstyr for aktive dager i naturen med blant annet jakt og fiske.

Sortiment for en aktiv livsstil 

Naturens harmoni, der de dype barskogene, de høye fjelltoppene og de speilblanke innsjøene lever sammen, er kjernen i Yosemite-serien. Yosemite by Biltema er skapt for en aktiv livsstil der funksjon møter kvalitet, noe som er en perfekt kombinasjon for aktive mennesker. Enten du løper i fjellet, utforsker skogens hemmeligheter sammen med familien eller elsker avslappet fiske og nervepirrende jakt, så har Yosemite-serien produktene som gjør møtet med naturen til noe helt unikt. Villmarksklærne i serien er skapt for at du skal kunne gi deg ut på eventyr i naturen, samtidig som du har komfortable og funksjonelle klær på deg. De gir deg aldri en grunn til å være inne! 

Aktivitet, frihet og kvalitet er stikkordene som gjennomsyrer hele sortimentet. Produktene er spesielt tilpasset det nordiske klimaet og de mange fjelltoppene, innsjøene, åkrene og granskogene. 

Forbindelse mellom naturen og vi som besøker den, er den samme om du går langs Kungsleden i fjellene i Sverige eller kjemper deg opp stien Rambler i Yosemite. 

Når solen sakte senker seg over de massive granittklippene og mørket legger seg over Yosemite-dalen, er det ikke mange timer til solens stråler nok en gang vekker den nordiske naturen til liv. Med Yosemite by Biltema er du der, på første rad i det magiske møtet med naturen. 

67512

Relaterte artikler

Sykler

Sykler

Utforsk vårt utvalg av sykler for alle behov.

Turklær

Turklær

Oppdag vårt utvalg innen turklær - for en aktiv livsstil i naturen.

Trening

Trening

Oppdag vårt utvalg av treningstøy og -utstyr.