Hagen i mai

Hagen i mai

Nå har våren kommet for alvor, og du kan endelig begynne å jobbe med hele hagen! Hvis du ikke hadde mulighet til å gjøre det allerede i april, er det på tide å rense bedene, fjerne eventuell vinterbeskyttelse, og rake plenen. Det er rett og slett på tide å gjøre hagen klar for sommerens utedager og kveldsmiddager.

Gressplenen

For mange er det på tide å klippe plenen for første gang. Da bør du også benytte anledningen til å gjødsle og vanne. Og kanskje så ny plen der vinteren har gjort innhugg?

Hvis plenen har fått hard behandling i løpet av vinteren og er full av mose, kan det være lurt å rake den grundig med en jernrive eller bruke en vertikalskjærer. Da fjerner du mye av mosen, samtidig som du lufter plenen og får gode forutsetninger for å plante nytt gress.

84725

Våre gressklippere

Planting

Nå tillater været endelig planting av blant annet georginer, perenner og sommerblomster i potter og verandakasser. Bare husk å gjødsle og gi plantenæring til potteplantene om våren og forsommeren.

Hvis du har overvintret blomsterløker på et kjølig sted, lengter de ut nå. Men pass på at det ikke blir flere frostnetter før du planter dem ut, slik at du ikke risikerer at de dør. 

84786

Grønnsaksåkeren

Du kan også begynne å plante mer i grønnsaksåkeren. Mai er en perfekt måned for å plante jordbær og sette poteter. Grønnsaker som gulrøtter, salat og rødbeter, kan med fordel også plantes i mai. Husk at du kan beskytte plantene mot sterkt sollys, vind og regn ved hjelp av forskjellige duker.

Allt innen planting

Relaterte artikler

Hagen i juni

Hagen i juni

Sol, varme, ugress og hekklipping. Les mer om våre tips for juni her.

Hagen i juli

Hagen i juli

Sommer, høsting og beskjæring av frukttrær. Les mer om våre tips for juli her.

Hagen i august

Hagen i august

Høstemåned, krydderdyrking og JAS-periode. Les mer om våre tips for august her.