Kjøp & Hent  - Kjøp på nett og hent i varehuset. Biltema Appen  - 19000 produkter rett i lomma! Mitt Biltema  - Få kvitteringene dine digitalt Biltema Bedrift  - Logg inn

Kjøpeguide dyrking - dyrk spiselige planter innendørs og utendørs

Å dyrke og høste egne grønnsaker, krydder og bær er noe helt spesielt. Uansett hva og hvor du ønsker å vokse, hos Biltema har vi det du trenger for å komme i gang. Men hvor skal man begynne?

Hva vil du dyrke?

Før du bestemmer deg for hvilket utstyr du skal kjøpe, må du vite hva du skal dyrke. Noen planter trives bedre i drivhus, mens andre kan plantes direkte i hagen. Ulike planter krever også ulik plass for å vokse. Derfor bør du finne ut hva som gjelder for plantene du ønsker å dyrke.

Hvor vil du dyrke?

I et drivhus, i vinduskarmen eller i hagen? Med riktig utstyr og nok plass kan du dyrke grønnsaker, krydder og andre planter nesten hvor som helst.

Dyrking i hagen

Et hagebruk kan se ut på flere forskjellige måter. Noen foretrekker å dyrke i dyrkingskasser, mens andre gjerne lager et stort område for dyrking. Uansett hvilken metode du foretrekker, er det viktig at du har næringsrik jord og at du har lett tilgang til å vanne plantene dine. Ikke glem å ta vare på jorda ved å rydde bort eventuelt ugress og gi den litt ekstra næring fra tid til annen.

Balkongdyrking

Har du ikke tilgang til hage eller kolonihage? Det går utmerket å dyrke grønnsaker, bær og krydder på balkongen. Når du dyrker på balkongen, bør du fremfor alt huske at planter i potter, balkongkasser og minidrivhus trenger ekstra næring og vann fordi jorda kan tørke ut raskt.

Dyrking i drivhus

Med et drivhus kan du forlenge vekstsesongen og dyrke planter som vanligvis ikke trives på våre breddegrader. Drivhusene våre kommer i flere forskjellige størrelser, fra små minidrivhus hvor du kan så spirer til litt større drivhus hvor du kan dyrke mange forskjellige planter samtidig.

Innendørs dyrking

Du kan også dyrke grønnsaker og krydder innendørs. Imidlertid dyrker de fleste innendørs for å dyrke frøplanter som deretter vil bli plantet utendørs. Våre minidrivhus er perfekte for dette formålet. Det er imidlertid tre ting du bør huske på når du dyrker innendørs: hold jorda fuktig og hvis du dyrker om vinteren, legg til ekstra lys og gi planten de næringsstoffene den trenger.