Hagen i mars

Hagen i mars

I mars er det fortsatt ikke helt vår i store deler av landet. Det betyr at været varierer mye, og det kan av og til være vårvær, for deretter å bli kaldt og vinter igjen.

Dette fenomenet kan føre til problemer for enkelte planter som begynner å vokse i vårsolens stråler, for deretter å fryse når temperaturen plutselig synker. Ett tips er å beskytte plantene mot vårsolens sterkeste stråler ved hjelp av jutevev eller tykk fiberduk.

Gressplenen

Plenen har sannsynligvis fått litt juling i løpet av vinteren, og den kan inneholde en del mose. Derfor kan den trenge litt næring og omsorg om våren. Vanligvis er mars en måned med litt for ustabil temperatur til å begynne å så nytt gress, men du kan gjøre plenen en tjeneste ved å rake bort barnåler og løv som har falt i løpet av vinteren. Da løsner du opp plenen, og du kan fjerne en del mose som har begynt å vokse.

84733

Alt innen hage

Beskjær eple- og pæretrær

I mars er det på tide å gi eple- og pæretrærne litt ekstra kjærlighet, slik at de får de beste forutsetningene for å blomstre og produsere deilige frukter om sommeren. Når du beskjærer frukttrærne dine, gir du dem muligheten til å vokse seg kraftigere, og siden du fjerner greiner, når også solens stråler bedre ned til fruktene.

Våre beskjæringsverktøy

Relaterte artikler

Hagen i april

Hagen i april

Vårblomster, mosefjerning og hagestell. Les mer om våre tips for april her.

Hagen i mai

Hagen i mai

Våren er her! Tid for planting og klipping. Les mer om våre tips for mai her.

Hagen i juni

Hagen i juni

Sol, varme, ugress og hekklipping. Les mer om våre tips for juni her.