Hagen i september

Hagen i september

Selv om våren og sommeren er forbi, er september en god måned for hagene våre. Nå kan du nyte sommerens siste blomster, samtidig som du begynner å planlegge fremover.

Planting

Jorden er varm, luften er fuktig, og solen skinner fortsatt. Derfor kan du plante bærbusker, trær og busker av forskjellige slag, eller hvorfor ikke et bed med flerårige planter?

Gressplen

Det er snart på tide å klippe gresset en siste gang for sesongen. Når du klikker gresset i september, bør du øke klippehøyden, slik at plenen blir mer robust når temperaturen begynner å synke. September er også en god måned for å så nytt gress og gjødsle, siden jorden fortsatt er fuktig.

Vårt sortiment innen gressklippere

Drivhus

Før den første nattefrosten når hagen din, kan det være lurt å flytte de mer eksotiske plantene inn i drivhuset. Benytt også anledningen til å rydde ut av drivhuset ved å kaste visne planter og tørke av potter og andre overflater med en oppvaskbørste og vanlig oppvaskmiddel. Hvis du rydder grundig, slipper du forhåpentligvis problemer med ubudne gjester som overvintrer. Et godt tips er å plassere de tomme pottene opp ned og stable de i hverandre, slik at de ikke sprekker av frosten når vinterkulden slår til.

84824

Alt innen plating

Beskjær trær og busker

På sensommeren er det tid for å beskjære en del av steinfruktene, frukttrærne, buskene og løvhekkene. Når du beskjærer plantene dine, er det viktig at du bruker riktig verktøy for oppgaven. Hvis du skal beskjære større greiner, kan det være en fordel å bruke en grensaks eller grensag. Hvis du skal beskjære en hekk, kan det hende du klarer deg med en skarp hekksaks eller beskjæringssaks.

Våre beskjæringsverktøy

Relaterte artikler

Hagen i oktober

Hagen i oktober

Den første frosten, rak plenen og trim bartrehekken. Les mer om våre tips for oktober her.

Hagen i november

Hagen i november

Snø, overvintring og krafsing av løv. Les mer om våre tips for november her.

Hagen i desember

Hagen i desember

Snø, rådyr og fuglemat. Les mer om våre tips for desember her.