Kjøp & Hent  - Kjøp på nett og hent i varehuset. Biltema Appen  - 19000 produkter rett i lomma! Mitt Biltema  - Få kvitteringene dine digitalt Biltema Bedrift  - Logg inn

Kjøpsguide bilvedlikehold – vedlikehold bilen din

Det er ikke bare en dans på roser å eie en bil. Av og til kan det oppstå problemer med både motoren og karosseriet. Hvis du vil unngå unødvendige og kostbare reparasjoner, må du vedlikeholde bilen regelmessig fra første dag. Er du usikker på hvilke produkter du trenger for å vedlikeholde bilen din? La oss hjelpe deg.

Forebygg og behandle rustangrep

Om vinteren øker risikoen for rustangrep og rustskader. Med Biltemas rustbeskyttende middel beskytter du bilen mot rustangrep både innvendig og utvendig. Hvis du skal lakkere bilen eller reparere en større ripe, kan du med fordel bruke en rustbeskyttende primer som både grunner og beskytter mot rust. Hvis du allerede har rust på bilen, anbefaler vi et av våre rustspisende midler som effektivt fjerner rust.

Reparere bulker, skader og hull

Av og til går det ikke slik man har tenkt, og man får en bulk eller en dyp rift i lakken. Skader som disse, kan du enkelt reparere selv ved hjelp av blant annet bilsparkel. Hos oss finner du alt fra grovere glassfibersparkel til finsparkel som gir en tett og porefri overflate med god finish.

Klargjør for utbedringslakk

Av og til må også bilens lakk vedlikeholdes og forbedres. Ønsker du det beste lakkeringsresultatet? Da anbefaler vi at du grunner overflaten med en materialtilpasset primer. Primerne våre har god vedheft, og de reduserer risikoen for at lakken flasser.
Det er ikke bare lakken som kan trenge litt vedlikehold. Bilens interiør, felger og bremsekalipere kan også trenge litt ekstra omsorg. Hos oss finner du rimelige produkter for lakkering av forskjellige bildeler og materialer.

Beskytt og tett

Bilen består av mange forskjellige deler av forskjellige materialer, som alle må kontrolleres fra tid til annen. En del komponenter trenger ekstra tetning, mens andre må smøres, slik at de ikke smuldrer opp. I sortimentet vårt finner du alt fra monteringspasta og remspray til frontrutetetning og tetningsfornyer.

Rengjør girkassen, motoren og bremsene

Det er ikke bare bilens karosseri som bør rengjøres. Girkassen, motoren og bremsene kan også trenge en grundig rengjøring. Hos oss finner du effektive rengjøringsprodukter som er spesialtilpasset bilens driv- og bremsesystem. Med andre ord har du ingen unnskyldninger for ikke å vedlikeholde bilen både utvendig og innvendig.

Vanlige spørsmål om vedlikehold av bil

Kan jeg vedlikeholde og reparere bilen selv?

Absolutt! Med riktig kunnskap, produkter og tilbehør kan du både vedlikeholde og reparere bilen selv.

Hvilke produkter trenger jeg for å vedlikeholde bilen?

Det kommer naturligvis an på hvilken del av bilen du vil vedlikeholde eller reparere, men du trenger i alle fall gode rengjørings- og smøremidler. Rustbeskyttelse anbefales også.

Hva koster produkter for vedlikehold av bil?

Hos Biltema finner du produkter for vedlikehold av bil fra cirka 30 kroner.