Kjøp & Hent  - Kjøp på nett og hent i varehuset. Biltema Appen  - 19 000 produkter rett i lomma! Mitt Biltema  - Få kvitteringene dine digitalt Biltema Bedrift  - Logg inn

Motorolje

Motoroljen er den aller viktigste komponenten når motoren din skal fungere problemfritt over tid, men hvordan skal du vite hvilken olje du bør bruke, og hvor ofte den bør skiftes?

Med vårt registreringsnummer-søk kan du enkelt og raskt få svar på hvilken motorolje, oljefilter, frostvæske/glykol, girolje, bremsevæske, kupefilter, bremseklosser eller reservedeler som er riktige for ditt kjøretøy. I fritekstfeltet kan du også søke på kjøretøy merker og/eller modeller.

Om du er usikker på hva du bør gjøre, og når, er det lurt å besøke et av av våre varehus for å få ærlige råd. Vårt mål er at kundene skal drifte sine kjøretøy så rimelig og lenge som mulig.

Alle våre motoroljer overholder kvalitetskravene til ACEA og API.

TIPS: Skifte olje selv

Syntetisk eller mineral?

For normal bilkjøring er syntetisk motorolje best. Den har lang levetid og utmerkede kuldeegenskaper, som gir bedre beskyttelse og lavere drivstoffforbruk. Biltemas mineral og semisyntetiske motoroljer er utmerkede alternativ for hyppige oljeskift eller motorer med spesefikke krav.

Longlife?

Våre helsyntetiske Longlife-oljer inneholder spesielle tilsetningsmidler, som gir god beskyttelse mot slitasje er varmeresistrente og renser, hvilket forelenger motorens levetid.

Vilket SAE-tall?

Jo høyere SAE-tall en olje har, desto høyere viskositet har den ved 100 °C, hvilket brukes som mål på oljens evne til å danne oljefilm under kjøring. W-tallet (W=winter) angir oljens flyteegenskaper ved lave temperaturer. Biltemas helsyntetiske motorolje 5W-40 er dermed en såkalt multiviskositetsolje. Den har gode startegenskaper i kulde og opprettholder smørefilm ved høye motortemperaturer.

Husk på

Når du bytter olje på bilen, er den gamle oljen farlig avfall. Den må leveres til miljøstasjon eller til en butikk som tar imot spillolje. Du kan for eksempel samle den gamle oljen i den samme beholderen som den nye oljen kom i, når du har tømt den.

Før du resirkulerer spilloljen, anbefaler vi at du tar en titt på reglene og retningslinjene for gjenvinning av farlig avfall som gjelder der du er.  

Dear customer. You are using an old and outdated browser. Please upgrade in order to get best possible experience.