Kjøp & Hent  - Kjøp på nett og hent i varehuset. Biltema Appen  - 19000 produkter rett i lomma! Mitt Biltema  - Få kvitteringene dine digitalt Biltema Bedrift  - Logg inn

Sko og støvler

Sko og støvler for en dag i naturen

Før du gir deg ut i naturen, er det lurt å ha de riktige skoene. Du trenger sko som holder føttene varme og tørre. Skoene skal kunne tåle vekten av både deg og det du har pakket med deg. Hvis du skal ut i vått underlag eller i eller i nærheten av vann, kan et par støvler være et godt alternativ.

Slik velger du riktige sko

Ta alltid utgangspunkt i hva du skal gjøre og hvor du skal. Kaldere klima, som i fjellet, stiller andre krav til skoene enn om du går langs stranden. Hvor langt du skal gå er også noe du må ta med i vurderingen. Ved lange turer der du kanskje har mye bagasje, trenger du turstøvler som er stabile og støtdempende.

Utforsk vårt Yosemite-tursortiment

Vanlige spørsmål om sko og støvler

Hva er forskjellen på tursko og turstøvler?

Turstøvler har vanligvis høyere skaft og er praktiske når du går i kupert og vått terreng. Tursko, som har lavere skaft, passer bedre hvis du går langs stier. Det lavere skaftet gir mindre støtte til anklene.

Hvordan vet jeg hvilken størrelse jeg bør velge?

Vanligvis skal det være minst én centimeter fra den lengste tåen til kanten av skoen når du har på deg sokker. Skoen skal sitte godt ved ankelen og hælen, slik at den ikke glir og fører til gnagsår. Skoen må også sitte godt rundt foten og støtte fotbuen. Derfor er det viktig at du finner ut om du trenger en smal eller litt bredere modell.

Hvilken såle trenger jeg på skoene mine?

Sålen på turstøvler skal ha grovt mønster, slik at du får godt grep på både løst og vått underlag. La terrenget bestemme tykkelsen på sålen. Når du går på steiner og på annet skarpt underlag, må du ha en såle som er så tykk at du aldri kjenner underlaget gjennom den.
Hvis du går mye i ujevnt terreng, kan det være en fordel med en tynnere såle, slik at du kommer nærmere bakken og reduserer risikoen for å tråkke feil.